Gerhagen is eigenlijk voor mij als een tweede thuis. Als jong volwassene ging ik er regelmatig wandelen. Nu als dertiger ga ik nog steeds in dit prachtig natuurgebied wandelen. Het blijft mij ook ieder jaar verbazen. Je hebt er prachtige routes die je kan bewandelen. Maar ook kan je er via het knooppunten netwerk er zelf eentje uitstippelen. Ik koos er voor om deze keer zelf een wandeling te maken zonder knooppunten. Deze wandeling neemt je mee door het Gerhagen natuurgebied, langs de visvijver en prachtige uitzichten.

Het natuurgebied Gerhagen is een prachtig gebied om in te wandelen.

Gerhagen

Gerhagen ligt tussen Schoot en Engsbergen. Het natuurgebied is 945ha groot. Ideaal om een paar wandelingen uit te stippelen. Je hebt er ook het fluisterpad en een stiltepad. Beide routes zijn super leuk om te doen met het gezin. Daarnaast heb je ook drie natuurloop routes. De groene route is 4,3km, de blauwe route is 4,3km en de rode looproute is 5,1km.

Maar er zijn nog meer leuke dingen om te doen.

  • Je hebt er twee speelzones. Ideaal voor de kinderen.
  • Het bosmuseum van Gerhagen. Het bosmuseum is ook heel leuk om samen te doen met het hele gezin. Een tijdje terug (voor de corona) heb ik dit bosmuseum bezocht met het kindje van mijn zus.
  • Er is recent ook een honden losloop weide gebouwd.
  • Je hebt er ook een visvijver en een rolwagenpad.

Deze wandelroute start op de parking van het Gerhagen natuurgebied.

Op een vrijdag ochtend besloot ik om al snel te gaan wandelen in Gerhagen. Ik had zin om een korte wandeling te maken. Maar niet om er eentje uit te stippelen. Deze keer ging ik af op mijn ontdekking en avontuur gevoel. Ik startte deze wandeling op de parking van het natuurgebied. Ik wandelde al snel richting de ingang van het Gerhagen natuurgebied. Om daarna een wandelpad te volgen in het bos. Oh wat hou ik van de geur van het bos. Ik zou er uren in kunnen wandelen.Je wandelt ook een beetje over zand. Om daarna uit te komen bij de visvijver.

Bos paadjes, de vis vijver en landbouwakkers.

Je wandelt een paar km op bospaadjes, zand paadjes en ook wat ruiters paadjes. Al snel kom je uit bij de visvijver met het prachtige bruggetje. Oh wat heb ik daar genoten van het uitzicht. Van hier uit wandel je verder richtig een wandelpad met prachtige uitzichten.

De hele wandeling zie je de mooiste uitzichten in de verte, landbouwakkers en we wandelen ook nog langs de restaurants en eetcafés. Je kan er even uitrusten en genieten van de natuur van het Gerhagen natuurgebied. Om daarna verder te wandelen richting de parking. Of je maakt er een langere wandeling.

Praktische info over de wandeling in Gerhagen:

Startplaats:Heggebossenweg , 3980 Tessenderlo.
Parking:Er is een grote parking bij de startplaats.
Wandelplannetje:Er is een wandelplannetje aan de startplaats.
Afstand:4,5km een korte wandeling.
Route:Geen bewegwijzerde route. Wel een gpx file die je hier onder kan downloaden.
Gpx file:De gpx file en het plannetje van deze wandelroute kan je hier downloaden. Zo kan je deze prachtige wandeling volledig volgen vanaf de parking.
Download file: Sanlavie_Gerhagen_2021-05-14_11-02-35.GPX
Ondergrond:Je wandelt over verharde en onverharde wegen.
Horeca:Je kan iets drinken op het terras van het Zavelhof. Het leuke er aan is dat je hond echt welkom is.
Extra tip:Draag wandelschoenen. Honden moeten er aan de leiband.

Nog een paar leuke korte wandelingen in deze omgeving:

Het rolwagenpad van 2,49km is een prachtig verhard wandelpad dat je mee voert langs het Gerhagen natuurgebied. Maar je kan er ook een prachtige knooppunten wandeling volgen van 2,1km. Je vindt de blogpost over deze wandeling hier.

Wat vond ik zelf van deze wandeling?

Gerhagen

Ondanks de korte wandeling van 4,50km had ik toch een prachtige afwisseling tussen de wegen en omgeving. Zo zag ik een prachtig uitzicht van landbouwakkers en een paar bomen. Ik ben nu eenmaal een bomenliefhebber. In het Gerhagen natuurgebied is het zo groot en je hebt er zoveel leuke wandelpaden. Deze wandeling is een aanrader als je even een korte afstand wil bewandelen. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.