Oh wat ben ik blij dat ik morgen eindelijk 2019 kan afsluiten, een jaar met gemengde gevoelens. Wat had ik een apart jaar. Ik hoopte dat 2019 een beter jaar ging zijn dan 2017 en 2018. Maar zoiets heb je eigenlijk nooit in de hand. Je bewandeld in je leven verschillende wandelpaden. Als ik eerlijk mag zijn, vond ik dit jaar niet zo leuk. Daarom ben ik zo blij dat 2019 afgelopen is. Met gemende gevoelens sluit ik dit jaar af. Zo had ik minder leuke momenten maar ook mooiere momenten.

De minder leuke gemengde gevoelens horen natuurlijk er ook bij.

In 2019 liep ik een enkel breuk op door een hindernis parcour. Ik heb het heel moeilijk gehad. Zo was ik bijna mijn voet kwijt door een enkel brace. De specialist die per ongeluk een ligament scheurde. Toen had ik al problemen met mijn hiel. Die specialist maakte het toen nog erger. Een hele tijd heb ik het niet kunnen loslaten. Ik moet nog steeds revalideren. Maar ik ben al blij dat ik terug mag werken, bewegen en op asfalt wandelen. Elke dag blijft een beetje een challenge door die hiel. Met een bang hartje wacht ik de scan af in januari en de uitslag. Ik hoop alleen dat mijn voet verder voorruit gaat.

Het revalideren heeft er voor gezorgd dat ik mensen kwijt raakte. Waaronder een relatie, kennissen en een paar vrienden. Ik heb hier veel uitgeleerd. Zo heb ik nog een paar vrienden over gehouden door die revalidatie. Maar zo leer je de mensen echt kennen.

De revalidatie kan ik nog niet achter mij laten maar wel die negatieve gevoelens. Vorige zondag deed mijn voet pijn door de dag er voor die avond wandeling van Alice in Wonderland. Vroeger zou ik dit erg hebben gevonden. Nu denk ik er anders over: ik rust gewoon even en morgen is er weer een nieuwe dag. De slechte gevoelens rond mijn revalidatie wil ik dan ook achter laten in 2019!

gemengde gevoelens

Ik had ook heel veel mooie momenten in 2019.

1. In 2019 had ik natuurlijk ook mooie momenten. Zo heb ik ook twee vriendinnen over gehouden aan de revalidatie. Niet zo heel veel maar nu weet ik wel wie mijn echte vrienden zijn. Bij één vriendin kan ik altijd mijn hart uit storten, ze geeft mij ook advies en ze is echt een toppertje. Zo wil ik nog heel lang bevriend met haar blijven.

2. Onlangs leerde ik ook nieuwe mensen kennen. We hebben ondertussen al een paar keer afgesproken. Zo gingen we naar Winterland, iets drinken en een film avondje in de bioscoop. Het klikt goed en ik kan eindelijk terug mijzelf zijn en dat is ontzettend belangrijk. In 2020 hoop ik op nog een mooiere vriendschap met deze vrouwen.

3. Ik begon terug een beetje te wandelen. Ondertussen zit ik momenteel al aan 2,66km. Helaas wel op verharde wegen. Ik kan tenminste al een klein beetje wandelen. Maar ik ben er nog lang niet hoor. Hopelijk verandert dat snel. Want wandelen is echt mijn passie. Ik word er ook gelukkiger van.

4. Ik groeide ook persoonlijk. Zo begon ik terug met mindfulness en meditatie. In de toekomst wil ik nog meer aan mijzelf werken, mijn stress verminderen en de negativiteit heel veel verminderen. Positiever zijn is vele leuker. Je wordt er gelukkiger van en vrolijk. Laten we allemaal eens wat vrolijker zijn in 2020.

Ik kijk terug op een jaar met gemengde gevoelens.

Een jaar waarin ik mijn gemengde gevoelens leerde omzetten in iets goeds en positiefs. Zo staat het woordje opgeven niet in mijn woordenboek. Mijn pijngrens is groter dan ik dacht. Ik groeide ook enorm op persoonlijk vlak. Dit was mijn jaar. Hoe kijk jij terug op 2019?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

4 Reacties

  1. Het is juist de kracht om mee te bewegen met het pad dat je aflegt die je rijker heeft gemaakt. Je bent er sterker, flexibeler, bewuster van geworden. Mooie dingen om mee te nemen naar 2020.

  2. Ik vind het echt rot dat je je relatie kwijt raakte door wat er gebeurt is. Dat verwacht je niet zoiets. Ik wens je een mooi 2020 toe!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.