Een paar weken geleden besloot ik om te gaan fietsen in de historische stad Diest. De fietsroute heeft een afstand van 7,31km. Maar is echt een aanrader. Vandaag toon ik je op mijn blog de mooiste plekjes van Diest. Kijk je mee?

Deze fietsroute start aan de Halve maan van Diest.

De lucht was blauw en alles zat mee. Dus vertrok ik met de fiets naar de Halve Maan van Diest. Aan de halve maan heb je trouwens ook een horecazaak waar je iets kan drinken na de fietsroute. Helaas nu gesloten door de corona regels. Vol goede moed vertrok ik richting knooppunt 88. Deze neemt je mee langs de achterkant van de tuintjes van de Halve Maan. Je ziet ook de prachtige historische gebouwen. Ik passeerde ondertussen de prachtige Schaffensepoort. Toen ik een tiener was kon je hier nog onderdoor rijden. Helaas gaat dat nu niet meer. Ze hebben een nieuwe brug gemaakt voor de fietsers.

fietsen in Diest
Schaffensepoort

Ondertussen fiets je verder richting een prachtig park.

Ik volgde eerst een paar knooppunten. Die waren voor mijzelf ook een verrassing. In Diest zijn er ook prachtige uitzichten. Zalig om te zien, even te stoppen en natuurlijk weg te dromen. Maar toen ben ik een klein stukje verkeerd gereden, uiteindelijk belande ik terug op de juiste knooppunten. Alleen was toen die weg afgesloten. Op sommige stukjes heb ik dan maar zelf een weg uitgezocht. Soms moet je een beetje creatief zijn als fietser of wandelaar. Daardoor geef ik ook niet de knooppunten maar wel mijn gpx file, met een eigen gps of een fiets app kan je die perfect volgen.

Iets drinken of eten? Dat kan je natuurlijk doen op de gezellige Grote Markt van Diest. Daarna kan je rustig je fietsroute verder zetten. Om daarna nog iets te drinken bij het restaurant of café van de Halve Maan. Helaas nu nog gesloten maar sommige cafeetjes doen wel take away.

De prachtige bezienswaardigheden van Diest.

fietsen in Diest
Prachtig uitzicht van de vijvers

Tijdens deze lekkere fietsrit kom je een hele hoop bezienswaardigheden tegen. Je vertrekt aan de Halve Maan en de vijvers. Zo heb je een perfect uitzicht op de Lindemolen. Je hebt er ook een paar bankjes. Onderweg zie je verschillende poorten. Zoals bijvoorbeeld de Petrolpoort, de Schaffensepoort en de Saspoort. Je ziet ook een paar prachtige uitzichten. Je rijdt door mooie parken. Kortom je ziet heel veel leuke dingen tijdens deze fiets rit in Diest.

Praktische info over fietsen in Diest:

Kom je met de auto? Je kan je auto parkeren op de parking van de Halve Maan. De startplaats is Omer Vanaudenhovelaan 48, 3290 Diest. Je fietst 7,31km doorheen de prachtige historische stad Diest. Je rijdt op onverharde en verharde wegen. De gpx file kan je hier onder downloaden:

Download file: Sanlavie_Diest_2021-03-07_09-43-33.GPX

Fietsen in Diest. Wat vond ik er zelf van?

Ondanks een paar verkeerd gereden en een niet toegankelijke weg. Heb ik toch genoten van dit ritje en een creatieve draai gegeven aan deze fietsroute. Wat het natuurlijk leuker maakt. Het is ook echt een aanrader als je meer wilt zien van Diest. Diest is een prachtige historische stad. Dat merk je ook aan deze route. Na je fietstochtje kan je ook even het Begijnhof of de Halve Maan bezoeken. Ga jij wel eens fietsen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.