Er is een interessante erfgoed wandeling uitgestippeld in Zichem. Je wandelt in de voetsporen van de witte van Zichem. Zo vertrek je aan het station en volg je de oude spoorwegbedding richting het prachtige uitzicht van de Maagdentoren. Je komt niet alleen langs de maagdentoren maar ook nog andere bezienswaardigheden. Ik neem je mee langs de mooiste plekjes van deze wandeling.

Erfgoed wandeling, de Witte van Zichem, 3,2km.

Erfgoed wandeling

Geschiedenis en wandelen gaat perfect samen tijdens deze wandelroute. Je start op de parking van het station van Zichem. Hier zie je een loket wat super leuk is voor de kinderen om er foto’s van te maken. Je steekt de baan over en wandelt langs de oude spoorwegbedding richting de Maagdentoren. De toren heeft door de eeuwen heel veel namen gekregen. Maar de Maagdentoren verwijst dan weer naar Maria.

We wandelen een stukje verder en zien een paar klompen hangen tegen een muur. Er hangt een plakkaat bij hier moet je tol betalen. Je kan in de klompen muntjes gooien of steentjes.

Het rustgevend marktplein.

Je wandelt ook door een park langs een prieel. Ik persoonlijk vind zo een prieel altijd iets magisch. Als je goed rond kijkt zie je er teksten van Ernest Claes. Het was er zo rustig en mooi om even in te wandelen. Van hier uit wandel je langs de kerk, het klooster en wandel je ook richting de Demer langs de watermolen. Waar nu een dokterspraktijk gevestigd is. Je wandelt zo terug richting de achterkant van de zaal De Hemmekes. Onderweg kom je natuurlijk nog veel meer dingen tegen. Zoals meer info over de Witte van Zichem. Kinderen kunnen ook een boekje krijgen met meer info over de wandeling. Zie info hieronder.

Praktische info:

Startplaats:Parking/ Station Zichem. Gps: Je geeft gewoon station Zichem in. Er is een redelijk parking aan het station.
Route:Erfgoed wandeling Zichem. Meer info over de wandeling kan je vinden op de website van Scherpenheuvel-Zichem.
Afstand:Een korte wandeling van 3,2km.
Horeca:Ja op het Marktplein en kort bij het station.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de Erfgoed wandeling?

Tijdens de Erfgoed wandeling treed je helemaal in de voetsporen van de witte van Zichem. Ik vond het heel leuk om langs de toren te wandelen met een prachtig uitzicht. Ik kan uren genieten van zo een mooi uitzicht. Het leuke aan deze route is dat je iets bij leert tijdens het wandelen. Voor de kinderen is dit echt een leuke wandeling. Ze kunnen leuke dingen doen, het boekje lezen en nog vele meer. De wandeling is een hele korte wandeling van maar 3,2km. Dus zeker niet zwaar. Ideaal om te doen op een vrije namiddag met de kinderen.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.