Wandelen langs het Albert kanaal op dertig december. Ik stond heel vroeg op in de ochtend. Zo wou ik heel graag gaan wandelen, even de beentjes strekken. Waar kan je gaan wandelen als je alleen mag wandelen op asfalt en redelijk goede wegen in een bos. Ja dan blijft er niet zoveel keuze over. Maar ik wou al heel lang eens gaan wandelen aan het kanaal van Beringen. De startplaats, gpx file en het plannetje van deze wandeling vind je in dit artikel.

Gezellig en rustig wandelen aan het Albert kanaal van Beringen.

Het was mijn laatste wandeling van het jaar. Ik vertrok daarom al heel vroeg in de ochtend. Ik wou de zonsopgang ook nog even zien. Helaas was dat niet gelukt maar dat vond ik niet zo heel erg. Want ik had echt zin om eens buiten te zijn. Ik parkeerde mijn auto aan de begraafplaats op de Beverlosesteenweg. Van daaruit vertrok ik richting het kanaal. Het was er zo rustig in de ochtend. Ideaal om te wandelen.

Ik ben echt heel graag buiten, de natuur, de zon, de lucht en de rust. Ja daar kan ik van genieten. Wandelen is voor mij ook een stukje mindfulness. Even ontstressen en weg dromen dat deed ik zeker aan het Albert kanaal van Beringen.

Ik zag een prachtige boot en zo groot.

Albert kanaal

Ik was een kwartiertje aan het wandelen. Toen passeerde er een prachtige boot zo mooi om te zien. Ik heb er trouwens ook een paar filmpjes opgenomen. Eentje staat er zelfs van op mijn facebookpagina. Na 1,40km zag ik een straatje naar rechts. Ik dacht dit is ideaal, als je zo terug kan wandelen naar de begraafplaats. Een vriendelijke man passeerde mij en ik vroeg aan hem: “wandel je zo terug naar de begraafplaats?”. Hij zei toen: “ja zo kan je terug wandelen maar als je na 200 meter het bospad aan de rechterkant volgt maak je de wandeling ietsje groter.

Albert kanaal.

Ik heb gewoon verder het wandelpad gevolgt.

Maar in de toekomst als ik holle wegen/bospaden mag bewandelen. Wil ik zeker even afwijken om het bospad te volgen. Het zag er wel rustig uit. Eigenlijk de hele wandeling ben ik maar 3 mensen tegen gekomen. Zo kon ik rustig wat foto’s maken.

Een leuke wandeling voor iedereen.

Deze wandeling is zeker geschikt als je slecht te been bent. Of voor mensen met een beperking. Deze wandeling is daar echt ideaal voor. Het is er ook super rustig waardoor je gewoon kan genieten van alles om je heen. Zo zie je ook weien, het bos gedeelte en nog vele meer. Op het einde wandel je door het kerkhof om zo terug te wandelen naar je auto.

Praktische informatie over de wandeling van het Albert kanaal te Beringen:

Startplaats: Begraafplaats, parkeren kan je er ook. Beverlosesteenweg 319, 3583 Beringen.
Land:
België
Afstand:2,66km, helaas geen 3km.
Wandelroute:Je kan de gpx file en plannetje hier downloaden. Of zie het plannetje hier onderaan.
Wandelroute Albert kanaal.
Het plannetje van de hele mooie wandeling.

Hier onder vind je nog meer foto’s over de wandeling aan het Albert kanaal. Kijk je mee?

Albert kanaal.
albert kanaal beringen
albert kanaal

Wat vond ik zelf van de wandeling?

winter wandeling

De wandeling was leuk, een verfrissing van gewone wandelingen in een bos. Ik kreeg wel last van mijn voet. Daardoor wandelde ik 2,66km en deed ik er 48 minuten over. Ondanks de pijn heb ik echt genoten van deze wandeling. Ik zou er zeker nog eens willen gaan wandelen. Deze wandeling is echt ideaal om je hoofd eens leeg te maken. Even stil te staan bij alles om je heen, even niet nadenken maar gewoon genieten.

Ben jij al eens gaan wandelen aan een kanaal of water?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

13 Reacties

  1. Wat een mooie omgeving om heerlijk te wandelen! Ik doe dit vooral op zondag met mijn partner en dochter, al hebben we dat de laatste weken vanwege alle drukte niet echt meer gedaan…

  2. O wauw dit ziet eruit als een geweldige wandeling. Dit doe ik ook ontzettend graag in mijn vrije tijd. Vooral samen met mijn vriend of mijn moeder.

  3. Mieke | Miek's Mind Beantwoorden

    Altijd fijn om een wandeling te maken. gisteren ben ik ook nog 3 km gaan wandelen in Eindhoven

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.