Deze week kozen we er voor om eens een rustige avondwandeling te maken in mijn eigen geboortestreek. Vroeger zag Schaffen er helemaal anders uit dan vandaag. Je had er bijna geen appartementen, veel weien, Sparta Schaffen had nog zijn eigen voetbalterrein met een prachtig uitzicht. Als je daar bovenop stond had je echt een prachtig uitzicht over het hele dorp.

In 2019 zijn er heel veel dingen veranderd. Meer appartementen, minder weien maar nog steeds kan je wandelen op de Schaffensevelden via de Kelbergen route. Een prachtige wandeling die je mee voert langs het platteland van Schaffen. Met een prachtige afstand van 9,8km. Tijdens het wandelen zie je vooral de Schaffense velden, bossen, de Vleugt en ook een stukje Meldert.

Ik zelf vind dit een prachtige wandeling. Een leuk weetje ik groeide er op als kind. Ik hou ook echt van het platteland en de rust die je er hebt tijdens het wandelen. Deze wandeling is dan ook echt een aanrader.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats: Sint-Hubertusplein, 3290 te Schaffen. Rond het pleintje is er parking. De wandelplannetjes vind je bij de Sint-Hubertuskerk.
Land:
België
Afstand:9,8km wandel je door de streek van Schaffen.
Route:Kelbergen wandeling
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Onze wandeling start aan de Sint-Hubertus Kerk.

Tegenover de Sint-Hubertus kerk vind je genoeg parking voor je auto. We parkeerden al snel de auto. Om daarna onmiddellijk onze wandelschoenen aan te doen. Zodat we konden wandelen naar de plannetjes. Als je voor de kerk staat vind je rechts de wandelplannetjes. Je kan er kiezen uit 2 prachtige wandelingen. De vliegveld wandeling en de Kelbergen wandeling. Wij kozen voor de Kelbergen wandeling.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van de omgeving en de wandeling. Kijk je mee?

Een wandeling die je onmiddellijk meeneemt door het dorp, de Schaffense velden en door de prachtige natuur. Je wandelt verder tot aan de Vleugt, een stukje Meldert en zo wandel je terug naar de Schaffense velden. Onderweg kom je dan ook langs landbouwers, weien en je krijgt er vooral het plattelands gevoel. Je wandelt er vooral op holle wegen, wandelpaden en asfalt. Onderweg heb je trouwens genoeg afwisseling van de omgeving om je heen.

Iedere keer als ik er ga wandelen dan voel ik mij echt thuis. De mensen zijn er vriendelijk, begroeten je op straat en de rust die je er hebt tijdens het wandelen is zalig. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vond je zelf van de rust en de omgeving?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.