Elke maand heeft iets prachtigs in een jaar. Maart is de maand waarin de lente begint. De lente is trouwens mijn favoriete seizoen. Officieel begint de lente natuurlijk pas op 21 maart. Maar zodra de maand maart begint voel ik mij anders. Ook wel een beetje positiever in het leven dan anders. Kortom deze maand heeft heel wat leuks te brengen. Vandaag laat ik je drie prachtige wandelingen zien die je vandaag nog kan doen.

Drie wandelingen die je vandaag nog kan doen.

Het was een hele moeilijke keuze om maar drie wandelingen uit te kiezen. Er zijn zoveel leuke wandelingen. Ik heb 3 leuke wandelingen voor jouw uitgekozen. Eentje die ik trouwens in 2019 deed met een hele leuke afstand. Hopelijk heb ik je een beetje warm gemaakt en kijk je uit naar mijn lijstje. Je vindt de drie wandelingen hieronder:

1. Wandelen door het Meerdaalwoud en de Doode Bemde.

Het Meerdaalwoud en de Doode Bemde blijft voor mij één van de mooiste wandelingen die ik heb gedaan in 2019. Deze wandeling deed ik in februari 2019. Maar ik weet uit goede bron dat het er nu nog mooier is. Je wandelt er 18km op holle wegen, wandelpaden en langs prachtige uitzichten. Maar je wandelt ook een stukje door het dorp Oud-Heverlee. De startplaats en knooppunten vind je hier terug.

2. De 2e wandeling die ik trouwens heel mooi vind is de Teut in Zonhoven.

Begin maart schreef ik een leuke blogpost over de wandeling op de Teut in Zonhoven. De Teut is een prachtig natuurgebied om in te wandelen. Je kan er genieten van de natuur, de duinen en prachtige uitzichten. Oh wat heb ik zelf daar genoten van de mooie natuur. Je hoeft soms niet ver te rijden om een prachtig natuurgebied te zien. De wandeling op de Teut en de startplaats vind je hier terug.

3. Als laatste raad ik je het natuurgebied Hertberg aan.

Ik ga ieder jaar regelmatig wandelen in het natuurgebied de Hertberg. Je kan er zelf een wandeling uitstippelen. De bossen zijn er zo mooi, ze geven je onmiddellijk een rustig gevoel. Het natuurgebied staat voor stilte, rust en ontspanning. Ideaal na een drukke werk week. Ik schreef er ook een leuke blogpost over. De startplaats en meer info over de wandeling vind je hier terug.

Kortom dit waren drie wandelingen in 4 prachtige natuurgebieden.

Als ik heel eerlijk ben kan ik eigenlijk niet zo goed kiezen. Het zijn stuk voor stuk leuke wandelingen waar je zelf tot rust komt in de prachtige natuurgebieden. Ik ben zelf iemand die regelmatig opzoek gaat naar de rust in een natuurgebied. Al is dit niet altijd gemakkelijk. Maar soms kom je niemand tegen. Je hoort dan de vogels fluiten. Een hertje dat even komt kijken op het wandelpad. Daar kan ik echt van genieten. Waar kan jij van genieten? Ben jij al gaan wandelen in deze prachtige natuurgebieden?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.