In 2016, 2017 ging ik al eens wandelen in Greenspot Zammelen. Ik schreef er zelfs een blogpost over. Zo ben ik al gaan wandelen in de verschillende Greenspots wandelingen. Er zijn trouwens 10 wandelingen die echt de moeite zijn. Allemaal hebben ze iets unieks qua bezienswaardigheden. Ik heb voor deze maandag drie leuke Greenspots wandelingen uitgekozen.

Greenspot wandelingen die echt een aanrader zijn.

In mijn verleden deed ik heel veel deze Greenspot wandelingen. Toen woonde ik nog in Alken. Vorig jaar ben ik verhuisd naar een stad, een stukje verder rijden van al deze wandelingen. Maar dat is het wel waard. In maart ben ik trouwens van plan om regelmatig te gaan wandelen in één van deze Greenspots wandelingen. Zo wil ik heel graag terug wandelen in Alden Biesen of in heks. Over heks heb ik natuurlijk al een artikel geschreven. Die wandeling blijft ook een aanrader. Het was zeker niet gemakkelijk om een keuze te maken uit al deze 10 wandelingen. Maar het is gelukt.

Op 1 staat Greenspot Vrijhern.

Vrijhern

Vrijhern doet mij vooral denken aan de vele fruitboomgaarden die we toen passeerden. Ik zag daar toen de prachtigste uitzichten, de mooie variatie in de natuur en de wegen. Ik ben er in elk seizoen al gaan wandelen. Bijvoorbeeld in de herfst zie je er heel veel appels en paddenstoelen. Een aanrader voor wie graag paddenstoelen en uitzichten fotografeert. Je hebt er trouwens 3 wandelroutes.

Startplaats: Kluisstraat, Vrijhern, Hoeselt.

Foto’s van deze mooie plaats:

Vrijhern
Greenspot wandelingen
Vrijhern
Vrijhern

Op 2 staat Greenspot Alden Biesen.

Alden Biesen

In Alden Biesen ben ik al verschillende keren gaan wandelen. Zo maakte ik er al eens een avondwandeling. Waardoor ik de zon zag ondergaan. Het leverde mij prachtige foto’s op in de natuur. Deze foto kan je trouwens hier onder zien:

Alden Biesen

Je hebt er trouwens verschillende wandelroutes. Zo heb je er zelfs één van 15km en die is echt een aanrader. Plus je kan de routes omgekeerd doen en langs het kasteel wandelen. Dat is ook eens leuk om daar foto’s van te maken. Ze hebben daar kortbij trouwens ook een handige parking voor je auto.

Startplaats: Kasteelstraat, Bilzen. Het kasteel valt trouwens echt op, dus een huisnr heb je eigenlijk niet nodig. Schuin er tegenover vind je trouwens de parking.

Foto’s van deze mooie plaats:

Greenspot wandelingen
Greenspot Alden Biesen
Alden Biesen

Op nr 3 staat nog een leukere Greenspot wandeling en dat is Rullingen.

Rullingen

Toen ik één van de wandelroutes deed van Greenspot Rullingen kon ik nog starten aan het kasteel. Nu is deze route eigenlijk helemaal veranderd. Maar ik ben er verschillende keren gaan wandelen. Ik ben ook al eens gestart in Ulbeek. Pas wel op in het dorpje Ulbeek (Wellen) kan je maar 30minuutjes parkeren. Het is dan beter om je auto ergens anders te zetten.

Deze wandel plaats vind ik echt de moeite omdat ze mij het gevoel gaf dat ik wandelde op het platteland. Want je wandelt langs heel veel fruitboomgaarden. Ik krijg er nu al zin in om daar terug te gaan wandelen.

Startplaats: Ulbeekstraat, Ulbeek.

Foto’s van deze mooie plaats:

Greenspot Rullingen
Rullingen
Greenspot wandelingen

Deze drie wandelingen die ik heb gekozen zijn echt een aanrader. Meer info vind je trouwens bij Regionaal Landschap Haspengouw & Voeren. Ben jij al gaan wandelen in één van deze drie Greenspot wandelingen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.