Vandaag is het vrijdag en dat betekend dat we aftellen naar het weekend. We moeten weer bedenken wat we dit weekend allemaal gaan doen. Gelukkig heb je mijn blog en vertel ik je 3 dingen die je dit weekend kan doen met vrienden, je familie of je gezin. Klinkt ideaal niet? Lees dan snel verder.

Ik kijk altijd uit naar het weekend, even rusten, relaxen en een leuk uitstapje maken. Meestal ga ik op zoek naar leuke uitstapjes die niet zoveel geld kosten. Ik woon alleen en de huur moet nu eenmaal betaald worden. Daarnaast wil ik echt alles uit leven halen.

Dit zijn 3 leuke dingen die jij dit weekend kan doen.

Tegenwoordig is alles zo duur en soms kan je ook leuke dingen doen die niet zoveel geld kosten. We kijken allemaal meer en meer naar onze portemonnee. De rekeningen, de huur of je eigen huis afbetalen, het kost allemaal geld. Maar toch willen we ook buiten zijn. Of eens met vrienden een gezellig uitje beleven. Bij al deze tips kies je trouwens zelf hoeveel geld je uitgeeft. Je vindt hier onder mijn super geweldige tips.

1. Bezoek eens een kerstmarkt of een gezellige kerstmannenmarkt.

kerstmarkt

Kerstmarkten zijn tegenwoordig helemaal in. Elk weekend is er wel eentje die je stiekem wel leuk vindt. Zoals bijvoorbeeld de kerstmarkt van Leuven, Diest (alleen dit weekend), Maastricht of Antwerpen. Je hebt genoeg keuze. Nog belangrijker je geeft uit wat je zelf wilt. Als je er alleen iets gaat drinken, geen alcohol dan kom je al snel toe met 10 euro. Zo ging ik naar Marc’s kerstmannentuin. Echt een aanrader met een gezellige kerstsfeer.

2. Wandelen mijn favoriete passie.

wandelen
Deze foto heb ik in januari 2019 gemaakt.

Wandelen is heel goed voor je lichaam, je spieren en je mind. Het leuke aan wandelen is dat je dit ook alleen kan doen. Als je alleen bent dan hoef je ook niet iemand te zoeken die met je mee wilt gaan wandelen. Wandelen kan je buiten doen, de frisse lucht kan soms zo deugd doen. Ben je op zoek naar een wandeling? Dan raad ik je aan om op deze link te klikken. Dan kom je terecht bij de wandelingen die ik al heb gedaan in België en in Nederland. Het leuke aan wandelen is dat het gratis is.

3. Bezoek eens de kersttruck van Coca Cola.

Coca Cola kersttruck

Onlangs bezocht ik de kersttruck. Dat was echt een aanrader. Jij kan deze truck ook bezichtigen in Mechelen (BE – 15 dec) of in Valkenburg (NL – 14 dec). Maar er zijn ook nog andere datums en plaatsen waar hij komt. Hij komt trouwens ook in Nederland. Woon je in België klik dan hier. Als je in Nederland woont klik dan hier. Deze kersttruck kan je gratis bekijken. Je kan er ook een foto maken van de kerstman en je zelf.

weekend

Dit waren mijn 3 geweldige tips die jij dit weekend kan doen.

Het weekend kan ook leuk zijn als je niet zoveel geld uitgeeft. Het hoeft ook niet altijd zo een saai weekendje voor de tv te zijn. Je kan het echt wel leuker maken, door leuke dingen te doen.

Nog een paar leuke dingen die je dit weekend kan doen:

  • Dit weekend kan je ook kijken naar de groot begijnhof bij kaarslichtjes in Leuven (België).
  • Je kan de kersttuin bezichtigen van Leuven met het kleine huisje van petit chef (België).
  • Kerst bij de alpaca’s boerderij in Limburg (België).
  • Ijspret in Rotterdam, dat lijkt mij ook wel leuk (Nederland).
  • Sprookjeswonderland in Enkhuizen (Nederland).

Met mijn tips ga je dit weekend plezier maken en genieten van je leven. Want dat vergeten we soms wel eens door de drukke kerstperiode die er aan komt.

Wat ga jij dit weekend doen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

7 reacties

  1. Alles uit het leven halen! Ik las van de week een uitspraak, ik zeg ‘m mss niet precies meer maar het was zoiets als ‘probeer te leven en niet alleen te bestaan’, en vond dat dus geweldig.

  2. Dot jaar sla ik de kerstmarkten voor een jaar over, volgend jaar er maar eens een leuke stedentrip aan vastplakken

  3. Wat een leuke tips! Een kerstmarkt bezoeken staat nog op mijn lijstje om te doen. Ik wist helemaal niet dat je een kersttruck van Coca Cola kon bezoeken, hoe leuk zeg!

Schrijf een reactie