Afgelopen dinsdag zei ik tegen mijn moeder “heb jij al eens gehoord van een gipshoes?” Dat kende ze niet en ik eigenlijk ook niet. We reden samen naar de apotheek. Op krukken hinkelde ik de apotheek binnen. Dat was niet zo handig. We vroegen daar aan een man voor een gips hoes deze moest natuurlijk besteld worden. Blijkbaar hebben ze zo iets niet op voorraad. Ik vond het eigenlijk niet zo erg. Mijn moeder ging de zelfde dag deze gips hoes nog halen. Woensdag ochtend konden we hem dan eindelijk gebruiken. Wat vind ik er zelf van? Dat kom je natuurlijk te weten in deze blogpost.

Douche met een gipshoes is het eigenlijk wel gemakkelijk?

Ik vind het vreselijk om mij niet te kunnen douche. Eigenlijk is kunnen douche toch wel een luxe. Maar dat merk je pas als je aan het sukkelen bent of een gips draagt. Natuurlijk was ik mij wel aan de lavabo maar dat is echt niet het zelfde.

gipshoes

De gipshoes van Cameleone is verpakt in een stuk karton. Als je het opendoet is het gipshoes nog eens verpakt in plastiek. Zo kan je hoes zeker niet vuil worden. De uitleg vond ik eigenlijk niet zo handig. Maar de filmpjes op youtube vond ik iets handiger.

Je ziet een wit omhulsel met een beige plastiek er rond. Daar moet je voet dus door. In het begin had ik zoiets van dit gaat nooit lukken. Maar het is toch gelukt. Het beige gedeelde is rekbaar. Dat hadden we eerst niet door. Tot als we dus een filmpje zagen. Onderdaan zie je gewoon eigenlijk plastiek.

Je hebt deze gipshoes trouwens ook voor je hand, het volledige been, volledige arm en nog vele meer. Deze gips hoes van het onderbeen bestond uit 2 maten. Namelijk een small en medium. Zelf had ik een medium. Dat was voor mij de juiste maat.

Een krukje heb je natuurlijk ook nodig. Of iets waarop je even kan zitten in de douch. Ik mag niet steunen op mijn voet. De bedoeling van deze gips hoes is dat je gips droog blijft. Plus dat je gewoon even kan zitten en genieten van een stortbad. Het is zeker niet de bedoeling om er mee recht te staan in de douch. Dit zelf gebruiken is trouwens op eigen risico. Sanlavie kan niet aansprakelijk worden gesteld als je valt.

gipshoes

Het is waterbestendig, zorgt er voor dat je huid niet wordt beschadigd en vermijd schimmel op vorming. Klinkt toch goed niet? Wat ik er zelf van vond kan je hier onder lezen:

Wat vond ik er zelf eigenlijk van?

Ik had er geen idee van dat zoiets bestond. Tot als ik het even opzocht op internet. Afgelopen woensdag kon ik dan eindelijk mijn haar wassen en dat deed deugd. Deze gipshoes is inderdaad waterbestendig. Mijn gips is niet nat geworden en er was geen beschadiging aan te zien. Gelukkig.

Dat ik zo een lekker douch kon nemen was echt zalig. Ik vond het echt gemakkelijk en handig om dit te gebruiken. De hoes is heel simpel en heeft een transparante kleur. Het aantrekken lukte heel goed en uittrekken ging nog gemakkelijker. Ik zou deze wel ergens ophangen zodat deze hoes kan drogen na het douchen. Voor deze gipshoes betaalde ik 24,95 euro. Dat is best wel prijzig.

Heb jij al eens een gipshoes gebruikt? Wat vond je zelf van?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

14 Reacties

 1. Wat fijn dat deze gipshoes werkt en je jezelf daardoor weer enigszins normaal kunt wassen onder de douche.

 2. Wat fijn dat je gipshoes hebt. Het is altijd makkelijk om te gebruiken. Ik wist het bestond. Nu kun je lekker gaan douchen. Het is wel prijzig. Dingen zijn altijd zo duur. Maar je hebt wel profijt ervan.

 3. Ik heb nog nooit eerder van een gipshoes gehoord. Superhandig natuurlijk want een douch kan werken als een echte opkikker.

 4. Prijzig is het wel ja. Maar lijkt me een stuk handiger dan lopen klooien met plastieken zakken van de supermarkt (heb ik dus al eens ,peten doen)

 5. Nooit nodig gehad gelukkig. Maar kan me voorstellen dat het superfijn is om toch lekker te kunnen douchen zo zeg!

 6. Geen ervaring mee, maar het is goed dat het er is. Niks zo fijn als een goede douche kunnen nemen, zeker wanneer je in het gips zit lijkt me. Een vriendin had er geloof ik ook destijds eentje en was er ook over te spreken.

 7. Ooit had ik twee benen in het gips toen kon ik me alleen maar aan de wastafel wassen helaas (ik was ook 4 dus dat scheelt). Super fijn dat er inmiddels zulke hoezen te koop zijn zodat je gewoon kan douchen, lijkt me vreselijk om me een paar weken alleen maar te kunnen wassen. Tja, het is prijzig maar aan de andere kant zou ik het er wel voor over hebben.

 8. Gelukkig nog nooit nodig gehad, maar ik zou mij ook niet kunnen voorstellen dat je niet elke dag even onder de douche kan springen. Echt een uitkomst dus als je in het gips zit

 9. Ik heb nog nooit gips gehad *klopt af* maar fijn dat dit zo werkt! Lijkt me ook wel een uitvinding ja.

 10. Super handige uitvinding! Toen ik mijn arm in het gips had vond ik het ook super vervelend om te douchen. Ik deed toen maar een plastic tas om mijn arm, erg onhandig.
  Liefs,
  Elles

 11. Ja ik heb gelukkig nog nooit een gips gehad, maar mijn man wel en dan deed hij het met plakband en een plastiek zak rond zijn been 🙂

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.