Het word eens tijd dat ik onze Diezel voorstel op mijn blog. Hij is een aparte kruising die je echt moet leren kennen. In 2011 adopteerde ik hem toen hij 6 weken oud was. Sinds 1 oktober 2011 is hij in ons leven en eerlijk ik kan niet zonder hem. Hij is echt mijn maatje in alles.

Tijdens mijn revalidatie was Diezel mijn rots.

Diezel

Ik had helaas niet zoveel mensen waar ik op kon bouwen. Tja en daar zit je dan na een ongeval in je zetel. Ik voelde mij toen ongelukkig maar met Diezeltje kon ik wel knuffelen en daar fleurde ik ook echt van op. Maar we konden niet wandelen en dat vond ik wel jammer. Hij miste het wandelen en niemand ging er mee wandelen. Zo zielig. Maar sinds midden maart 2020 probeerde ik om terug te wandelen met Diezel. Dat lukte redelijk. Het waren vooral korte afstanden. Een blokje om rond mijn huisje.

Ik probeer ook sinds dit jaar de km’s terug met Diezel op te bouwen. Maar zijn leeftijd speelt natuurlijk ook een rol. Hij is 9,5 jaar oud in augustus word hij 10. Maar los daar van gaat hij nog steeds heel graag wandelen. Hij rent nog rond in de tuin. Speelt nog heel veel met beren. Hij wilt wel steeds meer knuffelen. Dat vind ik als baasje helemaal niet erg.

Diezel is een kruising border collie en labrador. Heel veel trekjes heeft hij van beide rassen. Hij kan enorm koppig en eigenwijs zijn. Dat is het gedrag van een border collie. Maar het knuffel gehalte is meer van een labrador. Volgens onze Dierenarts zit er nog een windhond in. Diezel heeft een apart patroon als zijn vacht. Hij is super snel en zijn kopeke is enorm schattig.

Een unieke hond vol avontuur.

Als je met Diezel gaat wandelen beleef je de leukste dingen onderweg. Zo kan hij op eens op 2 poten staan. Omdat mr Diezel een eekhoorn heeft gezien. Maar soms spring hij ook ergens op om te kijken of er iets aan de andere kant is. Onlangs knuffelde hij tijdens het wandelen nog een paar beren. Dat leverde wel een leuke foto op.

Diezel is een echte waterrat.

Onze Diezel zwemt heel graag. Als we gaan wandelen in de Ardennen en er is een beek of een meer dan zit hij er al in voor je het weet. Hij vindt het leuk om te rennen en zwemmen door het weer. In 2019 net voor mijn ongeval had ik een weekendje naar de zee geboekt. Hij genoot daar echt van de zee. Hij wou niet gaan wandelen. Elke keer trok hij mij richting de zee en maar rond rennen en zwemmen in de zee . Ik geniet er van als mijn hondje gelukkig is. Zelf ben ik totaal geen waterrat. Ik ga ook liever wandelen in de Ardennen. Maar voor onze Diezel maak ik wel eens een uitzondering.

De regen is niet zijn vriend.

Diezel heeft echt een apart karakter. Maar hij is oh zo lief. Alleen als het regent is er niks mee aan te vangen. Dan loopt hij depressief rond. Hij wilt niet buiten, niet wandelen en is enorm zielig. Hij wilt dan de hele tijd knuffelen. Als ik dan naar boven ga, zit hij onder te janken. Zo zielig kan hij zijn. Maar als de zon schijnt zit hij lekker buiten. Ja zelfs bij een hitte golf krijg je deze hond niet binnen.

Diezel is het ideale wandel maatje.

Diezel
Ik en Diezel.

Diezel zorgt dikwijls voor nog meer plezier tijdens een wandeling. Toen ik in 2019 op vakantie ging naar Nederland. Maakte ik de raarste dingen met hem mee. Hij vond het leuk om te kijken naar de bollen velden. Vooral de kleurrijke tulpen vond hij prachtig. Hij keek toen echt naar mij met een enthousiaste blik in zijn ogen. Zijn ogen zeiden: “kijk baasje, hoe mooi”. Dat doet hij trouwens wel vaker. Dan kijk ik samen met hem naar een prachtige zonsondergang of een prachtig uitzicht. Diezel kan daar echt van genieten. Dat zie je echt aan zijn ogen. Ik ben super blij om een hond te hebben die even avontuurlijk is als ik zelf. Heb jij ook een avontuurlijke hond?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.