Gisteren vertelde ik op mijn blog dat ik enorm zenuwachtig was voor mijn afspraak bij de voet specialist. Vandaag is het dan eindelijk zo ver, de zenuwen zijn een beetje gezakt. Daardoor kon ik gisterenavond toch nog een artikel schrijven voor deze blog. Deze keer koos ik terug voor het mindfulness thema en vulde de zen tag in. Deze zen tag is trouwens van de blog Trendbubbles.

De zen tag, een super leuke tag.

Ik vulde de zen tag in, benieuwd naar mijn antwoorden? Je vindt ze hier onder:

Wat is je favoriete zen moment van de dag?

Dit is eigenlijk een heel gemakkelijke vraag. Mijn zen moment is meestal in de avond. Dan kan ik echt even zen zijn en alles los laten. Diezel en ik liggen dan meestal samen in de zetel. Maar in het weekend kan ik ook genieten van een zen momentje bij een lekker ontbijtje.

Wanneer ben jij het meest rustig?

Ik ben bijna altijd rustig, behalve als ik zenuwachtig ben. Dan word ik van binnen een beetje hysterisch. Maar als ik geen zenuwen heb ben ik enorm rustig. Ik ben eigenlijk een heel rustige persoon. Sommige mensen worden zelfs een beetje rustig van mij.

Hoe wordt je rustig?

Oei hoe moet ik op deze vraag antwoorden? Ik kan heel gemakkelijk rustig worden. Vroeger ging ik wandelen om rustig te worden. Maar dat mag ik momenteel niet doen. Wandelen is echt voor iedereen de manier om rustig te worden. Na mijn ongeval en nu ik niet kan stappen, lees ik al eens een boek. Of kijk ik naar een serie. Bloggen is voor mij ook een manier om rustig te worden.

Yoga of meditatie?

Ik schreef als eens eerder op mijn blog over meditatie. Meditatie is voor mij een manier om zen te worden. Het even rustig aan doen. Yoga heb ik eigenlijk nog nooit geprobeerd.

Wat is je favoriete locatie om lekker ‘zen‘ te worden?

Oh dit is een heel gemakkelijke vraag. De living natuurlijk, dat is mijn eigen plekje met een gezellige lounge zetel. Wat wil je nog meer? Echt mijn plaatsje om even lekker zen te worden.

Zweverig of down to earth?

Een aparte vraag. Ik ben gewoon down to earth, ben totaal geen zweverig type.

Een ‘zen’ gevoel geeft me….

Oh deze vraag vind ik zo leuk. Een zen gevoel geeft mij een gelukkig gevoel. Ik heb dan vooral het gevoel dat ik echt alles aan kan. Het maakt je zelf ook vrolijker, zodat je het de hele dag voelt. Zo is het bij mij toch. Misschien ook wel bij jouw?

Wat is jouw super ‘zen’ tip!

Hier moet ik even over nadenken. Even denken… Een goede tip is dat je echt de negatieve dingen moet loslaten. Dat je zelf even denkt aan iets anders. Daardoor word je een stuk rustiger, zodat je zelf zen kan worden. Plus je zelf er ook voor openstellen is ook heel belangrijk.

Van welke muziek wordt jij helemaal rustig?

Deze voorlaatste vraag vind ik zo leuk. Ik word rustig van muziek met prachtige teksten of een leuk deuntje er in. Maar ook van liedjes die je gewoon kan meezingen. Dat maakt mij altijd zo rustig in de auto. Gewoon even lekker meezingen. Dan word ik van zelf al rustiger. Dat is een goede tip voor als je gefrustreerd bent door een file.

Ik heb wel één vraag weg gelaten van deze tag.

Die vraag kon ik helaas niet invullen omdat ik momenteel geen sport kan doen door mijn voet. Maar ik ben nu wel een pak rustiger geworden door deze zen tag in te vullen. Wat geeft jouw een zen gevoel?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

17 Reacties

    • Oh echt? En ontspannen lukt je dat? In bed ben ik soms ook een denker hoor. Maar een boek lezen helpt hier bij.

  1. Kijk Sanne het is wel goed voor je Yoga. of anders. Meer beetje ontspannen. Eigenlijk heb ik ook nodig. Ik ben de laatste tijd nogal gespannen. Er zit wel goed tips erbij.

    • oei zo hard gespannen? Dan heb je zeker even een uitlaatklep nodig. Even relaxen, meditatie heeft heel goede ademhalingsoefeningen.

  2. Ik ben ook bijna altijd rustig. Alleen soms heb ik wel eens buien dat ik echt vol energie zit. Mediteren doe ik in de avond.

  3. Yoga! Absoluut. En dan met name restorative yoga (denk aan 20 minuten in een houding liggen. Een heel ongemakkelijke. Je ligt dan bijvoorbeeld met je ruggengraat op een zogenaamde ‘bolster’. Een smal hard kussentje. Je leert bij dit type yoga om je hersenen te beïnvloeden. Die denken in eerste instantie: “Dit doet pijn en is niet goed”. Maar door te ademen en door het ongemak heen te gaan, kan je zelf je hersenen hierin beïnvloeden. Ik ben serieus tijdens deze specifieke les twee keer kort in slaap gevallen. Yes, in die ongemakkelijke houding. Fantastisch. Dat was wel een zen-moment.

  4. Leuke tag! Ik zou bij god niet weten wanneer ik voor het laatst zen ben geweest. Denk dat ik dat in jaren al niet meer ben geweest terwijl het wel belangrijk is!

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Hier kan je bekijken hoe je gegevens worden verwerkt.