Op een mooie zondag (11 juli 2021) besloten we om te gaan wandelen in het prachtige Sint-Pieters-Rode, te Holsbeek. We waren klaar voor een nieuw avontuur. Deze keer kozen we voor de Broekemwandeling. Met als startplaats het kasteel van Horst. Ik neem je vandaag mee langs de mooiste plekjes van deze wandelroute.

We starten op de parking aan het Kasteel van Horst.

Broekemwandeling

Je start op de parking van het Kasteel van Horst. Het is een middelgrote parking. Maar op zondag is het er heel druk. Want je hebt er ook een heel leuk terras. Ideaal om er iets te drinken in de zomer. Je vindt de wandelplannetjes aan de zijkant van de parking. Wij kozen voor de Broekemwandeling.

Het kasteel herken je misschien uit de strip van Suske en Wiske met de rode ridder. Maar vroeger woonde er ook de familie van Horst in het kasteel.

De Broekemwandeling van 10km.

We starten de knooppunten wandeling in omgekeerde richting. Dat vonden we ietsje leuker en zo vermijd je ook de drukte. Deze wandeling kan je dus ook in omgekeerde richting doen. De Broekemwandeling neemt je mee langs de mooiste plekjes van Sint-Pieters-Rode .

Troostembergbos.

Zo wandel je door het Troostembergbos, een prachtig bos met mooie bomen. Je kan er heerlijk in rond wandelen. Het bos vond ik zelf zo mooi. Ik zou er uren in rond kunnen lopen. Wij zagen er ook een Bivak zone. Het lijkt mij heerlijk om daar te kamperen. Het was een heel groot terrein met een prachtig uitzicht. Met een mooie zonsondergang of een zonsopgang moet dit nog mooier zijn.

Het Sint-Jozefkapel.

Onderweg passeren we een prachtig kapelletje. Ik heb een zwak voor historische gebouwen en oude kapelletjes. De Sint-Jozefkapel staat onder een eeuwenoude Linde. Het kapelletje is gebouwd met zandstenen.

Genoeg afwisseling tijdens het wandelen.

Tijdens het wandelen zie je de mooiste uitzichten van prachtige fruitbomen, velden en natuurlijk ook het kasteel. Rond het kasteel heb je trouwens ook een paar vijvers. Wij wandelden ook even rond de vijvers. Dat gaf mij een extra mindfulness gevoel. Maar goed ik dwaal even af van deze prachtige Broekemwandeling. Het terrein is verschillend. Je wandelt op wandelpaden, holle wegen en ook in een bos. Het bos is echt een aanrader. Op het einde van het bos heb je trouwens ook een hondenweide. Ideaal om je hond even los te laten lopen. Want tijdens het wandelen moet je hond wel aan de leiband.

Deze wandeling was eigenlijk niet zwaar.

Ideaal voor een beginnende wandelaar. Want je hebt genoeg afwisseling voor de voetjes en de kuiten. 10km is een pittige afstand als je pas wandelt maar hier is het zeker doenbaar. Wij maakten de wandeling trouwens ietsje langer. Daardoor wandelden we een 11,50km. Over die 11,50km schreef ik ook een super leuke blogpost. De blogpost kan je hier lezen.

Praktische info:

Startplaats:Je vertrekt aan de parking van het Kasteel van Horst. Gps: Kasteel van Horst, Horststraat 28
Knooppunten:De knooppunten en meer info over de wandeling vind je op de website van Toerisme Vlaams-Brabant.
Afstand:10km met de knooppunten. Wij plakten er nog een 1,50km aan. In totaal: 11,50km.
Horeca:Bij het kasteel van horst is vlakbij een brasserie. Met een gezellig terras.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

5 Reacties

  1. Wat een mooi gebied zeg. En natuurlijk mooie foto’s van de wandeling. Ik krijg gewoon zin daar te wandelen.

  2. alleen al voor het Kasteel van Horst zou ik daar gaan stappen Sanne

    maar het is wel niet bij de deur

    groeten

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.