De laatste dagen maak ik heel veel wandelingen. Vooral met het goede weer is het zalig om eerst een ritje te maken met de auto. Om daarna gezellig een wandelingetje te maken. Deze keer koos ik voor de Mijn Terril in Zolder. De Mijn Terril in Zolder is een pittig bergje met een prachtig uitzicht. Ideaal om te doen met je kinderen of vrienden.

De Mijn Terril in Zolder.

Mijn Terril

Ik had al heel veel leuke foto’s gezien in wandelgroepen op fb. Maar was er nog nooit geweest. Een pittig detail ik woon er niet zo ver vandaan. Ik denk een kwartiertje rijden of zo. Op een Mooie dag besloot ik om eerst een ritje te maken en daar eindigde ik met een prachtige wandeling. Je kan deze wandeling ook doen met je kinderen. De wandeling heeft een afstand van maar 2,5km/3km. Maar vergis je niet, ondanks de korte afstand vond ik deze terril zwaarder dan die in Genk of Beringen.

Je hebt er een kleine parking. Waar je het wandelbord terug vindt. Van hier uit vertrek je richting een poortje en wandel je al snel berg op. Het eerste stukje vond ik al pittig maar het uitzicht bovenaan vond ik nog mooier. Vooral toen de zon al een stukje onderging. Het was er toen zo mooi. Ik wandelde trouwens ook richting de 2e berg. Die vond ik eigenlijk niet zo heel zwaar.

De extra troeven van deze wandeling zijn:

Prachtige uitzichten die elke wandelaar kan bekoren. Je kan er de zon zien ondergaan. Dan is het er nog mooier. Op de top bevind zich een prachtig drie sterren plekje. Je kan er heerlijk foto’s maken. De terril is toegankelijk van zonsopgang tot als de zon ondergaat. Je ziet er ook zeldzame vogels, bloeiende grasvlaktes en grazende schapen. Honden moeten er aan de leiband. Net voor het wandelpad vind je ook een honden losloop gebied.

Praktische info:

Startplaats:Een kleine parking, vlak voor de wandeling. Gps: Halstraat, 3550 Heusden-Zolder.
Route:Bewegwijzerd, verschillende hoogtes. Je bereikt de top tot op een hoogte van 155m.
Afstand:Een korte wandeling van 2,5km tot 3km.
Horeca:Geen horeca aanwezig.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband.

Wat vond ik zelf van de Mijn Terril wandeling in Zolder?

Ondanks de korte route vond ik de Mijn Terril wandeling een stevige wandeling. Vergis je niet het is een pittig bergje waar je op wandelt. Door de korte afstand is het ook leuk om te doen met je kids. Ik vond het er heerlijk wandelen. Ik zou er wel niet wandelen in het donker, veel te gevaarlijk. De zonsondergang op de terug weg van mijn wandeling vond ik super leuk om te zien. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.