In augustus verbleef ik in het prachtige Jocomo park. Ik huurde er een huisje voor een midweek. Deze chalet en omgeving was voor mij de ideale vakantie. Vandaag vertel ik je alles over mijn vakantie. Pittig detail ik ging voor de eerste keer sinds mijn ongeval terug alleen op vakantie.

Ja je leest het goed ik ging voor de eerste keer terug op vakantie. Ik had er eerst een beetje schrik voor. Want ik was enorm zenuwachtig. Ik had zoiets nog nooit gedaan. En had het eigenlijk impulsief geboekt. Er ook niet bij stil gestaan. Maar ik wou mijn hoofd om privé redenen even leeg maken. Ik kan je nu al vertellen. Dat het gelukt is om mijn hoofd leeg te maken. Heerlijk even aan niets denken. Aan mijzelf gewerkt, mijn website, mijn doelen en een nieuwe Sanne is er klaar voor. En dit alles door het prachtige Jocomo park.

Jocomo park het groene park in de natuur.

Jocomo park

Je rijdt eerst op een drukke baan. Om dan af te slaan naar een weggetje naar beneden, richting het groen. Je parkeert je auto op de ruime parking. Tegenover de parking vind je de receptie. Een mondmasker is er binnen wel verplicht. Het personeel was vriendelijk. Al snel mocht ik binnen rijden. Oh wat was dit spannend. Ik reed verder richting de chalet.De mooie houten chalet in het groen. De chalet valt echt op tegen over de andere huisjes. Je ziet een groene haag met een boog. Ik huurde trouwens particulier. Daar heb ik nog geen seconde spijt van. Je hebt er een picknick bank een gezellig terras om te ontbijten. Daar heb je in de ochtend een prachtig en rustgevend uitzicht.De chalet is een super leuk huisje. Je hebt er 2 slaapkamers met 4 bedden. Een leuke keuken, woonkamer, een badkamer en een opbergruimte. De verwarming en het vuur is wel op gas. Dat geeft een echt camping gevoel.

Dag 1 en heel veel regen.

Op dag 1 kon ik helaas niet het park verkennen. Heel veel regen buien. Maar dag 2 was het stukken beter. Ik maakte eerst een prachtige wandeling. Die kan je binnenkort terug vinden op de blog. Echt een aanrader. Kort bij de receptie vind je trouwens een vintage bakkerij. Deze bakker hoort gewoon bij het park, net zoals de rode telefooncel.

Op verkenning richting lekker eten.

Op dag 2 ging ik ook het park verkennen.Na een stukje wandelen besloot ik om richting de taverne te wandelen. Je kan er lekker eten, drinken en genieten van de natuur om je heen. De mensen die er werkten waren super vriendelijk. Ik babbelde er even mee en toen besloot ik verder te wandelen richting het zwembad en de roeivijver.

De roeivijver.

Jocomo park

De roeivijver is een redelijke grote vijver met in het midden een bank. Je kan er op roeien met bootjes, je eigen kajak. Of even suppen. Rond de vijver kan je fitnessen. Ja in openlucht fitnessen was ook iets wat ik nog nooit had gedaan. Super leuk om te doen. Als je vroeg in de ochtend gaat zijn de fitness toestellen meestal vrij. Ook op vakantie kan je dus aan je conditie werken.

Heb je zin om te vissen?

Jocomo park

Dan is er ook een vis vijver. De visvijver was mijn favoriet. Het was er zo rustig. Op de vijver zie je lelies en vissen. Je kan er ook karpers vangen. Tegenover de vijver vind je het kampeerterrein. Ideaal om je er tent even op te zetten voor een paar dagen.

Jocomo park is ook leuk voor kinderen.

In de zomer heb je heel wat leuke activiteiten. Kinderen kunnen hier kijken naar leuke shows. Een workshop volgen tijdens een ibiza markt. Of spelen en rond rennen in de speeltuin. Je kan er ook met de kinderen een kabouter wandeling volgen. Dat klinkt toch leuk, niet?

Ben je opzoek naar de natuur, rust en een groene omgeving? Dan is het Jocomo park echt iets voor jou. Hier vind je rust. Kan je gezellig wandelen in de natuur. En de kinderen kunnen zich hier uitleven. Echt een aanrader voor iedere natuur liefhebber.

Praktische info:

Gps: Maastrichterweg 1a, 3620 Lanaken. Meer info over het park vind je op de website van Jocomo. De particuliere huisjes die mensen verhuren vind je op fb.

Ik ben niet gesponsord door Jocomo park om hier een blog post over te schrijven. Ik was er op vakantie van 17/08 tot 21/08/21.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

2 Reacties

  1. Lindaschrijft ' t op Reply

    Wat een leuke groene plek om even lekker uit te waaien.

  2. Frederique Reply

    Ik vind het er mooi uitzien. Bij het park bij ons oude huis had je ook van die openlucht fitness apparaten, zo fijn.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.