Een paar jaar geleden deed ik al eens de wandeling Greenspot Rullingen in Borgloon. Dit was in 2015 toen kon je nog starten aan het kasteel van Rullingen. Maar sinds een paar jaar is de startplaats veranderd. Ik wou hier heel graag nog eens gaan wandelen. Borgloon word ook wel eens de parel genoemd met pit. Ik laat je vandaag de mooiste plekjes zien van deze wandeling.

Je start deze wandeling in Borgloon centrum.

Je start deze wandeling in het centrum van Borgloon. We wandelen langs de kerk richting het uitkijkpunt van het Puthof woonzorgcentrum. Het uitkijkpunt is toegankelijk voor bewoners maar ook voor fietsers en wandelaars. Je hebt er een adembenemend uitzicht van de Haspengouwse omgeving. Wil je het uitzicht zien? Dan moet je wel even een mondmasker opzetten.

foto is helaas gemaakt met mijn gsm.

Daarna wandel je verder richting de stroopfabriek.

Ik ben er helaas niet binnen geweest. Dat vond ik wel een beetje jammer. De volgende keer breng ik zeker een bezoekje aan de stroopfabriek. Deze dateert trouwens al van het jaar 1879. Het is geen fabriek meer maar heet nu het fruitbelevingscentrum. Je vindt er trouwens ook het wandelplannetje van de wandeling Greenspot Rullingen. Met natuurlijk meer info over de 2e startplaats in Ulbeek. De rode wandeling heb ik trouwens in 2021 gedaan. Je vindt de blogpost over Ulbeek hier.

Wij combineerde de oranje route met het kruisje.

Deze wandeling heeft een afstand van 7,5km. Maar onze wandeling heeft een afstand van meer dan 10km. Tijdens het wandelen zien we al de eerste fruitbomen. Nu zijn ze kaal maar in de lente zie je er prachtige kleurrijke bloesems aan. Het was er op sommige stukjes wel een beetje modderig. Akkers en weides nemen je mee langs de prachtige pareltjes van Haspengouw. Je wandelt voorbij het kasteel van Rullingen. Vroeger was deze wandeling anders. Dat herinner ik mij nog heel goed. Toen mocht je nog langs het kasteeldomein wandelen. Maar het kasteeldomein was daarna verkocht. De wandeling is daardoor veranderd van startplaats. Het is wel een leuke toevoeging geworden voor iedere wandelaar.

Je wandelt door bosrijke gebieden, het dorpje Kuttekoven en de kapel van Oetersloven. Wil je wat langer wandelen dan kan je de groene route combineren met de oranje route. De groene route heeft een afstand van meer dan 3km. Ideaal om deze wandeling er aan te koppelen.

Overige fotogalerij van de wandeling:

Praktische informatie:

Startplaats:Gps: Graeth 2 , Borgloon. Er is een kleine parking in de buurt.
Route:Je kan er bewegwijzerde routes volgen.
Afstand:Je wandelt iets meer dan 10km door een prachtige omgeving.
Horeca:Ja in Borgloon centrum.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Bij en na regenweer kan het nogal drassig zijn in het natuurgebied. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must.

De gpx file met het uitkijkpunt vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_borgloonRullingen_2022-01-09_10-23-11.GPX

Wat vond ik zelf van Greenspot Rullingen?

De Greenspot Rullingen wandeling heeft verschillende afstanden. Je hebt er ook 2 startplaatsen. Waarvan eentje in Ulbeek en aan de stroopfabriek. Ik vind persoonlijk deze wandeling mooier in de lente. De kleurrijke bloesems aan de fruitbomen zijn dan zo mooi. De extra troef van deze wandeling is de stroopfabriek. Maar onze wandeling heeft nog een mooier puntje en dat is het uitkijkpunt van Borgloon. Binnenkort ga ik nog eens een andere wandeling doen in Borgloon. Welke wandeling raad jij mij aan in Borgloon?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

5 Reacties

 1. Mooi verslag.

  Als ik de track bekijk gaat deze wandeling een andere richting uit en passeert deze dus niet via het doorkijkkerkje?
  Want dat staat toch aan de andere zijde van de Sint-Truidersteenweg.

  • Ja Geert, dat klopt. Wij hebben een andere route gedaan. Niet de route van het door kijk kerkje.

 2. Fijn dat je in onze Stad bent komen wandelen, Borgloon is inderdaad de Parel van Haspengouw. Een tip de wandeling start eigenlijk aan de stroopfabriek daar is volop parking. En ja bezoek het stroopfabriek eens je zult verwondert zijn. Nog een tip als je nog eens naar Borgloon afzakt. Achter het stadhuis starten de Greenspot Grootloon. En aan Klooster Colen de verborgen moois Marienlof. Vele groeten uit Borgloon Johnny

  • Dankjewel voor de vele tips Johnny. Greenspot Grootloon heb ik jaren geleden al gedaan. Maar dit jaar ben ik van plan om al deze wandelingen terug te doen.

 3. Frederique Reply

  Mooi hoor, al wandel ik liever in het zonnetje om eerlijk te zijn. Het ziet er anders al gauw wat grauwig uit.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.