De Eikelberg wandeling heeft een super leuke startplaats. Je start aan de authentieke windmolen. Het wandelplannetje vind je aan de startplaats van deze wandeling. Deze wandeling neemt je 8,5km mee langs de mooiste plekjes van Gelrode. Je wandelt op de Eikelberg, langs de perzik boomgaarden die prachtig vol bloesems hangen in de lente. Maar je wandelt ook langs het Kloesebos en de ijzerzandsteenheuvels. Vandaag in een nieuwe blogpost kom je wat meer te weten over de Eikelberg wandeling.

Je start deze wandeling aan de prachtige Moedermeule molen.

Eikelberg wandeling

De authentieke graan molen is een prachtige oude molen. Deze dateert uit het jaar 1667. Vroeger zouden er 3 molens hebben gestaan, deze molen was trouwens de grootste van de 3 molens. In het molenhuis kan je genieten van lekkernijen. Helaas is deze nu gesloten. Je kan de molen op afspraak bezoeken.

Je wandelt verder richting het dorp en een stukje op asfalt. Dat vond ik eigenlijk niet zo heel erg. Maar dan moet je een knooppunt volgen richting de Eikelberg. De Eikelberg is een pittige berg. Na het eerste pittige stuk bergop komen er nog meer. Je ziet er prachtige uitzichten en heel veel bomen. Er is ook een begrazingsgebied waar er schapen zitten. Honden moet hier aan de leiband!

Het Kloesebos een prachtig bos vol avontuur.

Het Kloesebos is een prachtig bos om in te wandelt. Je wandelt eerst op een bospad. Links en rechts zie je prachtige bomen. Als je verder wandelt zie je op eens een grote open vlaktes met heides, bomen, een insectentoren en een mooi uitzicht. Ideaal om daar foto’s te maken van de natuur.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van deze wandeling. Kijk je mee?

Praktische info over de wandeling:

  • Startplaats: De startplaats van deze wandeling vind je hier.
  • Moeilijkheidsgraad: 4/5, enorm pittig op sommige stukken.
  • Wandelplannetje: Je vindt een wandelplannetje vlak bij de start van de wandeling. Daar vind je ook de knooppunten van deze wandeling.
  • Parking: Er is niet echt een parking in de buurt.
  • Afstand: 8,5km wandel je door de Eikelberg wandeling.
  • Bewegwijzering: Ja met knooppunten.
  • Handige tip: Draag wandelschoenen. Botten bij nat weer zijn een must. Het kan er nogal drassig worden. Honden moeten er aan de leiband. Er zijn graas gebieden.
  • Rolstoel toegankelijk: Neen, op sommige stukken helaas niet toegankelijk.
  • Horeca: Ja, koffiehuisje en Moedermeule. Maar helaas nu gesloten.

Ook heel leuk:

Ben je nog niet uit gewandeld na deze stevige wandeling in Gelrode? Ga dan ook eens wandelen in het verrassende groene dorp Wolfsdonk. Ik schreef er ook een blogpost over. De blogpost over Wolfsdonk kan je hier lezen.

Wat is mijn mening over de Eikelberg wandeling?

Eikelberg wandeling

De Eikelberg wandeling is een pittige wandeling met heel veel Hagelandse Heuvels. De Eikelberg vond ik ook enorm pittig. Dat was echt een leuke verrassing. Ik vond het mooiste uitzicht van de hele wandeling het uitzicht van het dorp Gelrode als je over het wandelpad naar beneden wandelt. Daar heb ik even genoten van het uitzicht en de mooie omgeving. Maar als ik heel eerlijk ben heb ik echt genoten van deze wandeling. De lucht was blauw, de uitzichten waren prachtig, de heuvels waren enorm pittig wat wilt een wandelaar nog meer?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

  1. Hoewel ik daar redelijk ver vandaan woon, ken ik de naam Eikelberg wel. Bij onze club van weeramateurs zit namelijk iemand die op of naast deze heuvel woont. Hij heeft zijn weerstation ernaar genoemd (want het is in Aarschot), nu weet ik dus waar die naam vandaan komt 🙂 Zo levert jouw blog zelfs nog aparte wist-je-datjes voor mij op!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.