Een dag uitstapje richting de bloemrijke omgeving van Floralia Brussels te Groot-Bijgaarden. Het park is 14ha groot. Je vindt er de prachtigste bloemen die dit voorjaar bloeien. Het event loopt trouwens nog tot 3 mei.

Floralia Brussels de 19e bloembollen tentoonstelling.

Ieder jaar is er een bloemenexpositie met in het middelpunt de prachtige tulpen en andere voorjaarsbloemen. Je kan er leuke foto’s maken van de tulpen, bomen en gras standbeelden. Er staan verschillende beelden van een appel tot een paar olifanten. We wandelen over een brug richting het kasteel. Links en rechts zien we een paar winkeltjes. Waar je bloembollen en zaad kan kopen. Daarna wandel je verder richting de tulpen en het kasteel.

Het kasteel van Groot-Bijgaarden.

De bloembollen tentoonstelling is eigenlijk aan het kasteel van Groot-Bijgaarden. Jaarlijks is er een tentoonstelling van bloemen, events voor feesten en nog vele meer. In het kasteel zie je een kapel en er rond een vijver met eendjes. In de kapel vind je nu prachtige Orchideeën. Het kasteel is gebouwd in de 12e eeuw. Op het domein vindt je ook een toren.

Don Jon.

Je kan ook in de Don Jon toren van maar liefst 4 verdiepingen. Bovenaan de toren vind je een panoramaterras. Je hebt er een overzicht over de tentoonstelling van Floralia Brussels, het kasteel en de tuin. Maar ook een overzicht van Groot-Bijgaarden en Brussel. Het terras is afgemaakt met muren en hekken. De toren is gebouwd in het jaar 1347. Het telt maar liefst 133 trappen en is 30 meter hoog. De trappen zijn wel klein, wees er voorzichtig. Het was druk in de toren. Mensen passeren je in beide richtingen. Je ziet er ook kamers, beelden van ridders en stoelen van vroeger. Daarna wandel je over een brug richting de bloembollen.

Kleurrijke bloembollen wandelen ons tegemoet.

Hart van rode tulpen.

1.000.000 bollen zijn geplant voor deze prachtige tentoonstelling van bloembollen. Ze zijn handmatig geplant. De bloemen experts hebben rekening gehouden met de kleuren en hoogtes van de bloemen. Op sommige stukken zie je dan gele tulpen, hyacinten en narcissen. Allemaal in één kleur. Prachtig toch? Er worden zo een 400 verschillende tulpen geplant en 100 andere bloembollen. Je ziet er trouwens ook een prachtig hart van rode tulpen. Het hart vindt je bij de vijver.

Gezellig wandelen, eten en rond kijken in de serre.

Je kan er heerlijk wandelen in de tuin. Wandelpaden nemen je mee door het park. Sommige wandelpaden waren wel onderbroken door een boom die was omgevallen. Maar dan kan kon je er omheen wandelen. Je wandelt er over brugjes. Links en rechts zie je de kleurrijkste bloemen. 1 miljoen bloemen toveren een glimlach op je gezicht. Kinderen kunnen er spelen in de speeltuin. De ouders kunnen eten kopen in het cafetaria. Om daarna gezellig samen te eten op het gras terras. Je zit er tussen de serres en de bloembollen. In de serre zie je trouwens nog meer bloemen zoals bijvoorbeeld orchideeën.

De Franse tuin.

De Franse tuin bereik je door de stenen te volgen naar het gras. Je kan de tuin ook bereiken met een rolstoel. Ze hebben er planken gelegd. Je moet wel even kijken of ze goed liggen. Soms verschuiven ze de planken. Daar zie je ook gras beelden van een appel, abrikoos en nog vele meer.

Overige foto’s van Floralia Brussels.

Praktische info.

Adres: Isidoor van Beverenstraat 5, 1702 Dilbeek. Floralia Brussels is te bereiken met het openbaar vervoer en met de auto. Er zijn 2 grote parkings in de buurt. Wel een beetje hobbelig maar dat is al een leuk avontuurtje. Het evenement loopt van 2 april tot en met 3 mei 2022. Je kan er binnen vanaf 10u tot 18.00u. Aan de kassa kan je een ticket kopen. Of je koopt online een toegangsticket. Volwassene betalen al snel 15,00€. Kinderen jonger dan 6 jaar mogen gratis binnen. Boven de 6 jaar tot 14 jaar betalen ze 5,00€. Alle prijzen en info vind je op de website van Floralia Brussels. Honden zijn er trouwens ook toegelaten. Ze moeten er wel aan de leiband. Interessante tip: bezoek het park in de ochtend of tijdens een weekdag. Na 14u liepen er meer bezoekers rond.

Ook leuk om te doen:

Hallerbos
Het Hallerbos.

In de buurt van Brussel kan je het Atomium bezoeken. Of wandel eens door Mini Europa. Wil je nog meer bloemen zien? Dan raad ik je het Hallerbos aan met de wilde hyacinten. Ze staan al prachtig in bloei. Je kan er foto’s maken. Blijf wel op het wandelpad. Het is verboden om tussen de hyacinten te staan. Je kan er ook bestaande wandelroutes volgen. Ik schreef er ook een super leuke blogpost over. Meer info vind je in de blogpost over het Hallerbos.

Wat vond ik zelf van Floralia Brussels?

Op paasmaandag zijn we geweest naar Floralia Brussels. Het was er niet zo heel druk. De prachtige bloemen die je mee nemen door heen het park vond ik het mooiste. De brugjes, het kasteel en de Don Jon toren waren een extra troef voor deze tentoonstelling. De bloembollen tentoonstelling is niet super groot. Maar ideaal om daar een 4 tal uurtjes rond te lopen. Kortom een leuk uitstapje voor het hele gezin. Ben jij er al geweest? Wat vond je er zelf van?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

11 Reacties

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Prachtig, ik ben dol op kleurrijke tuinen wat jammer dat het zo ver weg is. Maar het lijkt me zeker de moeite waart.

  2. Wat een goede tip! Mijn oma is laatst 93 geworden en we waren nog op zoek naar een uitje met bloemen, deze ga ik zeker in de groep gooien!

  3. Imposant, die toren! Heb genoten van je foto’s en verhaal. Mij lijkt het leuk om een keer naartoe te gaan met de kinderen, inderdaad in combinatie met wat andere mooie plekken in Brussel – als we toch die kant op gaan…

  4. Frederique Reply

    Dat is nog eens een groot park en lekker kleurrijk met al die bloemen. Love it!

  5. Prachtig, dit is echt iets voor mij. Helaas is het voor mij te ver om even heen te gaan

  6. Wat een kleurenpracht, helemaal met het zonnetje er op. Linkt mij leuk om eens te bezoeken. Zeker met het extra’s als de donjon en het kasteel. Dat blijft altijd magisch.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.