Op een mooie zondag vertrokken we richting Calsbourg. Het werd een leuke groene wandeling in het boterdorpje. Eentje om als herinnering in te kaderen. Vandaag vertel ik je wat meer over de wandeling in Carlsbourg.

Calsbourg is echt zo een typisch Waals dorpje met net dat ietsje meer.

Carlsbourg

We parkeerde onze auto al snel op een parking in Carlsbourg. Die was schuin tegenover het wandelbord. Ja deze keer nog eens een bestaande wandelroute. Je had er verschillende wandelroutes. Zo had je er een blauwe route van 5,2km, een rode route van 4,4km, een gele route van 7,4km, een route met een blauw kruis van 6,1km en een groene route van 9,6km. Elke route start kort bij de Eglise Sainte Gertrude de Carlsbourg kerk. Het wandelbord staat schuin tegenover de kerk.

Een paar leuke weetjes over Carlsbourg.

Carlsbourg is trouwens een deelgemeente van Paliseul. Deze gemeente is trouwens ontstaan in het jaar 1900. Ligt in de provincie van Luxemburg. En word ook wel het boterdorp genoemd. Je hebt misschien al gehoord van de roomboter.

Wij kozen voor de blauwe route Les Hawis van 5,2km.

We starten deze wandelroute aan de kerk. Van daaruit wandelen we naar beneden. Toen waren we wel een beetje in de war. Ik zag toen geen wandelbordjes meer. Dus ging ik er van uit dat de wandelroute verder bergop ging. Gelukkig voor ons had ik gelijk. Het eerste stuk was ik ook echt even afgeleid door de prachtige historische huizen. Ik vind de stenen huizen in de walen vele mooier dan bij ons.

We wandelden verder naar boven, een gevaarlijk stukje voor een voetganger. Dat vonden we iets minder leuk. Maar je kan gelukkig voorzichtig aan de kant verder wandelen.

Hoe meer bergop we wandelden des te mooier het uitzicht.

In de verte zagen we het dorp, zo mooi. Echt een prachtig dorp is Carlsbourg. Ik was er trouwens nog nooit geweest. Maar ik genoot er ontzettend van de groene natuur. Op een gegeven moment zagen we zelfs een graanveld. Om daarna een weggetje aan een kruis in te slaan. In de verte zag ik toen een prachtige boom, nog meer graan velden, gras (weien) en een bos. We zagen er zelfs een grijze lang worm. Dat had ik nog nooit gezien tijdens een wandeling.

Carlsbourg

We wandelden een hele tijd op wandelpaden, gras en op asfalt in Carlsbourg.

De wandeling voert je mee langs de mooiste uitzichten, de prachtige huizen, graanvelden en de bossen. Wat echt lekker fris is op een warme zonnige dag. Het was er die dag zo rustig dat je echt kon genieten van de natuur en de dieren.

Ik heb van deze prachtige wandeling ook een paar foto’s gemaakt. Kijk je mee?

Praktische info over de wandeling in Carlsbourg.

Startplaats:Rue Léon Dethaey, 6850 Paliseul. Parking:Je kan parkeren tegen over het wandelplannetje. Er is niet zoveel parking.
Wandelplannetje:Er is een wandelplannetje aan het begin van de startplaats.Route:De wandeling (Les Hawis) is redelijk goed bewegwijzerd. Je volgt het blauw vierkantje.
Afstand:Je wandelt 5,2kmMoeilijkheidsgraad:** Sterretjes, de wandeling is goed bewandelbaar.
Horeca:De cafés stonden toen te koop…Handige tip:Stevige wandelschoenen is zeker een must als je alles uit je wandeling wilt halen.
Extra tip:Hou je hond aan de leiband.Rolstoel toegankelijk:Deze wandeling is helaas op sommige stukken niet geschikt.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Carlsbourg?

We kozen voor een kleine wandeling van 5km omdat we de bergen niet zo gewoon zijn. Maar die bergen vielen eigenlijk nog goed mee. Die neem je er ook graag bij. Want de rust die je onderweg tegenkomt is echt zalig. Ik heb daar echt genoten van de natuur. We zijn op die ene zondagnamiddag trouwens niemand tegengekomen. Dat was echt een zalig gevoel want in Vlaanderen kom je trouwens meer volk tegen. Ik vind persoonlijk Wallonië vele mooier en aangenamer om te wandelen.

De wandeling zelf is echt een aanrader als je houdt van de groene natuur, de prachtige uitzichten, graanvelden en de leuke bergjes. Kortom genoeg om je ogen uit te kijken op een uitje. Na de wandeling was ik dan ook zo gelukkig. De hele weg naar huis had ik een glimlach op mijn gezicht. Ben jij al eens gaan wandelen in Calsbourg?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.