Een paar weken geleden was ik op vakantie in het zuiden van Nederland. De Bollenstreek blijft voor mij enorm magisch en romantisch. Nochtans ben ik totaal geen romanticus maar het kon mij wel bekoren. Al die kleuren, de prachtige natuur en vakantie, wat wil een mens nog meer?

De bollenstreek in Nederland is enorm populair bij de toeristen. Tijdens het wandelen zag ik verschillende mensen stoppen met de auto of fiets. Om snel een foto te kunnen maken van de tulpen en hyacinten velden.

Bollenstreek

Deze Bollenstreek wandeling voert je mee langs de bollenstreek in Noordwijkerhout en Lisse.

We starten deze wandeling aan Tespellaan nr3 bij knooppunt nr26. Van daaruit wandelen we verder naar het station van Lisse. Om daarna te wandelen naar het landgoed van het Keukenhof. We konden helaas niet wandelen bij het landgoed van het Keukenhof. De poort was gesloten en dat vond ik wel jammer. Dus stippelde ik een volledige nieuwe wandeling uit.

Ik en Diezel wandelden dus verder naar het Keukenhofbosch. Wist je dat dit bos vlak bij het Keukenhof is? Je kan eigenlijk gewoon deze wandeling even onderbreken bij knooppunt 34 en knooppunt 40. Om daarna even het Keukenhof te bezoeken. Na het Keukenhof kan je gewoon deze wandeling verderzetten.

Natuurlijk heb ik ook een paar foto’s gemaakt van deze prachtige omgeving. Kijk je mee?

Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek
Bollenstreek

Extra informatie over de bollenstreek wandeling van Lisse:

Startplaats & Adres:Adres: Tespellaan 3, 2211 VT Noordwijkerhout, Nederland
Bij het restaurant verderop kan je parkeren. Als je bij Landal Dunimar zit kan je gewoon richting deze baan wandelen. Dan is deze wandeling nog een paar km verder.
Land:
Nederland
Afstand:8,8km is de wandeling.
Knooppunten: 26-68-45-44-43-42-40-34-33-40-41-42-43-44-45-68-26
Extra tip:Draag aangepast schoeisel! Honden moeten aan de leiband.

Het laatste stuk wandel je helaas wel de zelfde knooppunten.

Dit komt vooral eigenlijk door de nieuwe wandeling die ik snel even moest uitstippelen. Zo wandel je vooral op het einde gewoon terug via de zelfde knooppunten, station Lisse en de Midgetgolf van Noordwijkerhout. Je wandelt onderweg vooral op asfalt, wandelpaden en holle wegen.

De omgeving zelf heeft zoveel afwisseling van velden, de natuur en de gebouwen. Ik vond het echt leuk om de verschillende tulpen velden te zien. In alle kleuren had je ze van rood tot oranje. Ik had het nog nooit zo gezien en vond het dan ook prachtig. Deze wandeling is dan ook echt een aanrader voor de hele familie. Ben jij er al gaan wandelen? Wat vind je zelf van al deze kleurrijke velden?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.