In Herk-de-Stad kan je een bewegwijzerde bloesemwandeling volgen langs bloesems, de natuur en door het bos. Je kan een wandeling volgen van 6km of 8km. In dit artikel kom je meer te weten over de bloesemwandeling in Herk-de-Stad.

Afgelopen zaterdag besloot ik om te gaan wandelen in Herk-de-Stad met een vriendin. We volgde de bloesemwandeling van het toerisme kantoor van Herk-De-Stad. Ze hadden er zelf een wandeling uitgestippeld. Dat leek ons wel leuk om te doen. We betaalde elk 2 euro om deel te nemen aan deze wandeling. In deze blogpost vertel ik je graag wat meer over deze wandeling. Helemaal onderaan vind je trouwens mijn mening.

Domein Olmenhof-Harlaz

Het park Olmenhof-Harlaz is een prachtig park om in te wandelen. Het park vond ik een extra troef voor deze wandeling. Vroeger was het park van een bomen kweker en nu van de gemeente. Het kasteel de Pierpont is nu een stadhuis. Een prachtig gebouw om te zien. Daar rond heb je een park met een speeltuin, vijvers, bos en gazon. We wandelde ook langs het prieel. Het prieel stond vroeger op een speelplaats. Maar door de aanleg van een sportterrein heeft het een mooiere bestemming gekregen. Daarna wandelde we al snel het park uit, richting het Harlaz bos.

Het Harlaz bos.

We staken een drukke baan over en wandelde richting het Harlaz bos. Het bos is een 15ha groot. Ik ben een grote bomen liefhebber en was dan ook teleurgesteld. Er waren heel veel bomen omgehakt. Maar misschien waren ze ziek? Ik wandelde een stukje verder. Het bos was vroeger van een bomen kweker. Nu kan je er heerlijk in wandelen en joggen.

De prachtige kleurrijke bloesems.

We wandelde het bos uit en zagen al snel een fruitboomgaard met bloesems. De bloesems waren zo mooi. We wandelde verder op asfalt langs mooie uitzichten. We wandelde even op een ander wandelpad langs nog een mooiere fruitboomgaard met bloesems.

De wandeling word gesplitst na een paar km’s. Je kan de langere wandeling volgen of de kortere wandeling. Wij besloten om de langere wandeling te volgen. De wandeling was niet zwaar. Na de vele bloesems, fruitboomgaarden wandelden we terug richting het park en de startplaats.

Praktische info over de bloesemwandeling in Herk-de-Stad:

Startplaats:Infokantoor Toerisme Herk de stad, Pikkeleerstraat 14, 3540 Herk-de-Stad.
Parking:Er is een parking vlakbij het toerisme Herk-de-stad.
Afstand:8km wandel je door Herk-de-stad.
Route:Bewegwijzerde route, je kan de gele pijl of oranje pijl volgen.
Ondergrond:Je wandelt 90% over verharde wegen dat was een minpuntje.
Horeca:Kort bij de startplaats vind je het Olmenhof. Helaas nu gesloten door de regels.
Extra tip:Draag wandelschoenen. Honden moeten er aan de leiband.

Extra info over de bloesemwandeling:

Het Toerisme van Herk-de-Stad heeft een bewegwijzerde wandeling uitgestippeld. Je betaald 2 euro per persoon. Dan krijg je een wandelplannetje en een zakje appels. Zolang er voorraad is natuurlijk. Kinderen moeten niet betalen. Je hebt er trouwens ook een leuke speeltuin. Ideaal om deze wandeling te combineren met de speeltuin. Het toerisme kantoor is open van van 10.00u tot 16.00u. Het leek leuk om deze wandeling te volgen. Er zijn 2 verschillende wandelingen. Ze starten aan het domein Olmenhof-Harlaz. Meer info over de bloesemwandeling vind je hier. Deze wandeling kan je nog doen tot en met 30 april 2021.

Natuurlijk heb ik nog meer foto’s gemaakt van de bloesemwandeling. Kijk je mee?

Wat vond ik zelf van de bloesemwandeling?

bloesemwandeling

De bloesems waren kleurrijk en zo leuk om te zien. Het park met het groene gras, de vijvers en het prieeltje vond ik dan weer prachtig. Het min puntje aan deze wandeling vond ik persoonlijk dat je veel op verharde wegen wandelt. Ik hou meer van de afwisseling tussen holle wegen, smalle wandelpaadjes en asfalt. Maar de vele bloesems maakte het heel veel goed. Ik heb er van genoten. Heb jij deze bloesemwandeling al gedaan? Wat vond je er zelf van?


Ook een heel leuke wandeling:

Een paar weken geleden deed ik een super leuke wandeling in Diepenbeek. De wandeling had een afstand van 9km. Je wandelt door het bos, langs een prachtige beek met moeder eend en haar kroost. Die wandeling is nu in de lente echt een aanrader. Ik schreef ook een leuke blogpost over de lente wandeling. De blogpost over de lente wandeling vind je hier terug.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.