Deze wandeling Bels broek start aan de Watermolen 8 te Meerhout. Je vertrekt daar vanaf het Grote Netewoud. Het Grote Netewoud bestaat uit meerdere natuurgebieden zoals Bels Broek, De Vennen, Griesbroek en Malesbroek. Bij de startplaats vind je trouwens nog een bezoekerscentrum van het natuurpunt. Deze wandeling voert je mee langs de Grote Nete, de heide en nog vele meer.

Extra informatie over deze wandeling:

Startplaats: Watermolen 8 in Meerhout.
Land:
België
Afstand:14,7km door een prachtig gebied wandelen
Knooppunten:71-85-86-92-95-96-98-99-23-24-2-3-25-62-63-22-21-38-37-41-47-48-33-32-88-89-86-85-71
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

We starten deze wandeling aan de Watermolen in Meerhout.

Bels broek en heide

Ik moet bekennen dat ik nog nooit ben gaan wandelen in Meerhout. Natuurlijk kende ik wel de gemeente Meerhout. Dus was ik ook wel nieuwsgierig geworden naar deze wandeling. Als eerste zag ik de Watermolen maar die zijn ze momenteel wel aan het renoveren.

Bels broek

Daarna wandelen we verder naar ons eerste knooppunt. Deze gaat over het brugje richting het Grote Netewoud natuurgebied. We wandelen verder en zien een stukje van de Grote Nete. Tijdens het wandelen zien we heel veel verschillende dingen. Zo wandelen we op holle wegen en zelfs zand. Ik zag ook een stukje van de speelzone Kapucieneberg, de Hutten en nog vele meer.

We zagen tijdens onze wandeling in het Bels broek een paar bezienswaardigheden:

  • Grote Netewoudgebied dat uit meerdere gebieden bestaat.
  • Het totterpad aan het natuurpunt bezoekerscentrum.
  • Gebied Scherpenbergen – De Hutten
  • Speelzone Kapucienenberg.

Wat vond ik nu zelf van deze wandeling Bels broek?

Ik was echt verbaasd over deze wandeling maar op een positieve manier. Het Bels broek en heide wandeling is echt een mooie wandeling. Zo zagen we heel veel mooie uitzichten. Tja en daar ben ik nu heel dol op. Ik kan echt genieten van zo een mooi uitzicht in de natuur. De afwisseling van de wegen was dan ook weer een pluspunt. Wandelen op holle wegen, asfalt, over een smal bruggetje wandelen en de hond vond dit ook eigenlijk wel heel leuk. Ik wandelde zelfs op een gegeven moment in zand om daarna te wandelen over holle wegen. Zo leuk en zo mooi om te doen. Onderweg zag ik heel veel leuke dingen zoals bijvoorbeeld het gebied Scherpenbergen maar ook de Grote Nete. Kortom genoeg afwisseling voor het hele gezin.

Ben jij al gaan wandelen in het Grote Netewoud gebied?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.