Afgelopen weekend stond helemaal in het teken van avontuurlijke activiteiten. Zo ging ik fietsen met een tandem en wandelen in Beringen-mijn. Jaarlijks ga ik verschillende keren wandelen op de Terrils berg en in Beringen-mijn zelf. Deze keer wandelde ik er bijna een 7km. Het werd een wandeling met aangename verrassingen.

Bijna 7km wandel je rond in Beringen-mijn.

Beringen-mijn

Je vertrekt op de parking net voor het mountainbikers parcours. Je start hier de wandeling. Van hier uit beland je op de verkorte route. Al snel lopen we langs de mijn. Hier heb ik vroeger als kind veel te veel rond gelopen. Maar goed ik dwaal even af van deze super leuke blogpost. Je passeert de avonturenberg. Op de terugweg kan je hier een kijkje nemen. Na de verkorte route volg je de rode route. Al snel beland je op de terril. Je gaat door een kleine toegangspoort en zo wandel je richting de mooie berg.

Als ik daar ga wandelen voel ik mij zo vrij. Het is daar zo rustig. Vooral in de ochtend is dit een heerlijke plaats om te wandelen en te genieten van de natuur. Wist je dat de Terrils in Beringen de ideale plaats is om te oefen met wandelen voordat je naar Wallonië gaat? Elke bergop voel je het in je kuiten. De afdalingen zijn nog leuker. Een paar keer per jaar kan je Sanlavie daar trouwens tegenkomen.

Na een aantal km’s wandel je weg van de terril. Dat vind ik altijd zo jammer. Van mij mocht het nog ietsje langer duren. Je ontdekt daarna als natuurliefhebber de bossen die je onderaan de berg vindt. Je wandelt er vooral op zand en wandelpaden. Het laatste stukje was door de vele regen wel enorm modderig. Maar dat maakt een wandeling net ietsje leuker. Het is dan ook deels een moerasgebied. Je hoort er de kikkers, vogels en nog vele meer. Tot slot wandel je terug richting het dorp. Ik volgde de rode route tot aan de avonturenberg.

De avonturenberg voor elk een eigen avontuur.

Het uitzicht op de avonturenberg.

De avonturenberg is een pittig bergje om te bewandelen. Je wandelt eerst omhoog via de trappen. Of je klimt omhoog, voor de durvers onder ons. Ik koos voor de trappen, de ideale oefening voor je kuiten. Al snel kwam ik boven aan. Je hebt daar een prachtig uitzicht op de Terril en Beringen-mijn. Onderweg krijg je ook een stukje geschiedenis mee van de mijn. Dat is altijd interessant om iets bij te leren tijdens het wandelen. Je wandelt langs de moutainbikepiste terug naar beneden. De avonturenberg is niet zo heel groot maar wel leuk om te doen met het hele gezin. Kinderen kunnen er klimmen en spelen.

Je hebt er vier wandelroutes.

Je hebt er vier verschillende wandelroutes. Een groene route van ongeveer een 3km. De blauwe van 4,3km, die is ook heel leuk om te doen. Je kan er ook de rode route volgen van 6,6km of de gele route van 6,3. Je kan er ook verschillende routes combineren om wat meer km’s te wandelen. Dat ga ik binnenkort ook eens proberen.

Praktische info:

Startplaats:Je vertrekt op de parking van de Be-Mine, Beringen. Hier vind je meer info over de wandeling.
Duur:2u en 30 minuten.
Afstand:Je wandelt bijna een 7km.
Gpx File:
Download file: Sanlavie_Beringenmijn_2021-07-04_09-26-28.GPX
Horeca:Je hebt er een paar gezellige cafeetjes en restaurants.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.