Het Schulensmeer en het Schulensbroek is een prachtige plaats om te bewandelen. Je hebt er verschillende wandelroutes die je kan volgen. Sommige wandelroutes zijn niet volledig toegankelijk door werken of de broed periode. Als het warm is in de dag kan je daar in de avond heerlijk wandelen. Deze keer koos ik voor de blauwe wandelroute van 5km.

Gezellig wandelen aan het Schulensmeer.

Op een mooie dag in 2020 besloot ik al snel om te gaan wandelen aan het Schulensmeer. Ik parkeerde mijn auto op de parking tegenover ‘t Vloot. Je wandelt de prachtige brug over. Die brug vind ik altijd zo romantisch om even over te wandelen. Vlakbij de brug vind je dan ook het wandelplannetje. Waar je een wandelroute kan uitkiezen.

Het Schulensmeer en het Schulensbroek:

Schulensmeer en Schulensbroek ligt in de provincie Limburg tussen Herk-De-Stad en Lummen. Je kan er wandelen, vissen en ook nog andere sporten beoefenen. Het is een grote plas dat gelegen is in het Schulensbroek. Sinds kort is er ook een nieuw avonturenpad. Leuk voor de kinderen en familie. Je kan ook op het meer ook vogels spotten of fotograferen.

De blauwe route een super leuke wandeling.

De blauwe route voert je mee langs het meer om daarna over gras te wandelen en in het Schulensbroek. Zo kan je zelfs de gele route met de blauwe wandelroute combineren en een langere afstand bewandelen. Net voordat de wandelroutes splitsen. Moet je voor de blauwe route een paar trapjes naar beneden wandelen. Daardoor is die route helaas niet echt geschikt voor rolstoelgebruikers.

Ik vond persoonlijk dat het trapje ook niet zo stevig was. Voorzichtig ging ik naar beneden. Dus pas hier even op als je naar beneden wandelt. Ik hoop dat ze de trapjes toch eens maken. Ik wandelde verder langs het Schulensmeer, over een brugje en langs heel veel groen. Het viel mij ook op dat het wandelpad steeds smaller werd. Je hebt er ook prachtige uitzichten om te genieten van de natuur.

Uiteindelijk wandelde ik terug richting de parking.

Zo wandelde ik verder op het wandelpad met zicht op het Schulensmeer. De groene natuur en de prachtige bomen geven je veel rust en energie. Ik ga er elk jaar wandelen. Maar deze locatie blijft mij verbazen. Het is er zo mooi en ondanks de drukte was het er toch rustig tijdens het wandelen. Ik wandelde dan ook met een grote glimlach naar de auto. Het was zeker een geslaagde wandeling.

Toegankelijkheid van het natuur gebied:

Momenteel zijn er werken in het natuurgebied. De gele route kan je daardoor niet helemaal bewandelen. Ze zouden in het voorjaar gedaan zijn.

Momenteel zijn de vogels ook in het gebied aan het broeden. Tot en met 15 juni zijn sommige stukken van de wandeling doorbroken. Maar gelukkig kan je er wel nog rond wandelen. Meer info over de wandeling vind je op de website van Schulensmeer. Bij nat weer zijn sommige stukken van dit natuurgebied ook niet toegankelijk. Sommige wandelpaden dan weer wel als je regenlaarzen draagt. Maar los van dit alles blijft dit een mooie plaats om te bewandelen.

Praktische informatie:

Startplaats:Gps: Demerstraat 60 te Schulen, ‘t Vloot, aan het Schulensmeer.
Parking:Er is een parking, je kan daar gratis parkeren.
Route:Bewegwijzerde route de blauwe route.
Afstand:Je wandelt een 5km in een prachtige omgeving.
Horeca:Ja, vlak bij het Schulensmeer.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband. Stevige wandelschoenen of regenlaarzen zijn echt een must bij regenweer.

De gpx file vind je hieronder:

Download file: Sanlavie_schulen_2020-06-25_20-26-51.GPX

Wat vond ik zelf van de avondwandeling aan het Schulensmeer?

Het Schulensmeer blijft mij iedere keer verbazen. Deze avondwandeling was ontzettend ontspannend. Ik heb er echt van genoten om even te wandelen. Ik kan er iedere keer mijn hoofd leeg maken. Het was er zo mooi, de vele eenden, paarden en de mooie uitzichten daar kan ik echt van genieten.

Elke wandelroute heeft wel iets leuk. Bij de blauwe en gele route heb je een prachtig uitzicht. Bij de groene route kan je nog meer genieten van het Schulensmeer. Je kan er ook gezellig iets drinken bij T’vloot met zicht op het Schulensmeer. Dat heb ik deze keer niet gedaan.

Deze wandeling is een aanrader als je houdt van dieren, de groene natuur en de mooie omgeving om te wandelen. Ben jij er al gaan wandelen?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

3 Reacties

  1. Linda schrijft 't op Reply

    Ik vind wandelen bij een meer een toegevoegde waarde, waarom? Er is altijd leven bij het water of het nu zwanen, meerkoeten of mooie vogels tussen de rietstengels zijn een goede tip!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.