Assent is een prachtig dorp dat bij Bekkevoort hoort. Je kan er prachtig wandelen. Zo heb je de landschapswandeling Hermansheuvel.. Deze routes hebben een afstand van 4km, 7km en 12km. Of je kan kiezen voor de Mierenberg wandeling met een afstand van maar liefst 15km. Die wandelroute ga ik binnenkort ook doen. Wij kozen deze keer er voor om een knooppunten wandeling te doen.

Prachtig wandelen in de natuurrijke omgeving van Assent.

We parkeerde de auto tegenover de Onze Lieve Vrouwe kerk in de Dorpsstraat te Assent. Daar tegenover is een parking en vind je de start van deze wandelroute. Wij starten bij knooppunt 308.

Startplaats:Dorpsstraat, Onze-Lieve-Vrouwe kerk in Assent.
Afstand:9,18 km, ideaal om te doen op 2 uurtjes.
Knooppunten:308-328-309-310-325-302-303-81-82-301-34-307-308
Extra tip:Stevige schoenen of botten.

We wandelden vooral op holle wegen, gras en een beetje asfalt.

Ik had deze wandeling online uitgestippeld. Zo zag ik dat we heel veel wandelde op verharde wegen. Maar eigenlijk viel dit heel goed mee. Het waren altijd maar kleine stukjes asfalt. Om daarna weer te wandelen op holle wegen of gras. Door de omgeving hadden we trouwens ook helemaal niet door dat we wandelde op asfalt. We zagen tijdens het wandelen de prachtigste uitzichten. Als je mij al langer volgt dan weet je gewoon dat ik echt kan genieten van zo een uitzicht.

Bergop en bergaf wandelen, oeps dat hadden we een beetje onderschat.

We wandelden vastberaden bergop. Op een gegeven moment voelde ik het toch wel een beetje in mijn benen. Dus moest ik even stoppen en mijn tempo vertragen. Gelukkig voor ons zijn we boven geraakt en konden we verder wandelen.

Natuurlijk heb ik een paar foto’s gemaakt van de mooie omgeving van Assent. Kijk je mee?

assent
assent
Assent
assent
assent

Wat vond ik zelf van deze wandeling en de omgeving?

assent

De omgeving:

Een paar jaar geleden in de zomer deed ik in Assent al eens de Hermansheuvel wandeling. Toen vond ik de omgeving al heel mooi. Nu had ik het geluk om daar eens een sneeuwwandeling te maken. Dat vond ik ook prachtig. Ja de winter heeft wel iets speciaal.

Nog eens de knooppunten: 308-328-309-310-325-302-303-81-82-301-34-307-308.

De wandeling:

De wandeling was op sommige stukjes een beetje zwaar door de sneeuw. Maar onze beentjes gingen wel vlotjes hoor. Ik vond de variatie in de wegen zalig. Van bergop tot gras, de ideale wandeling voor even te sporten. Bij deze wandeling vond ik geen minpuntjes. Want wij waren super enthousiast over alle uitzichten die we zagen. Ben jij tijdens het wandelen net zoals mij enthousiast over een prachtig uitzicht?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.