Op een leuke manier Domein Bovy en Heusden-Zolder ontdekken met je rugzak. Domein Bovy is een prachtig pareltje in de provincie Limburg. Je hebt er een groot wandelpark van maar liefst 34ha. Een paar maanden geleden ging ik het park ontdekken met mijn wandelrugzak. In deze blogpost kom je meer te weten over de leukste plekjes van Heusden-Zolder.

Het prachtige domein Bovy.

Het Domein Bovy is het prachtige pareltje van Heusden Zolder. Bovy doet je denken aan de Wijers maar dan in het klein. Je hebt er ook een speeltuin voor de kinderen. Maar ook verschillende wandelingen die je er kan volgen. Je hebt er 2 kleine lussen die je kan volgen waaronder het Hazenpad van bijna 1km of Martin de ijsvogel van bijna 2km. Ideaal om te doen met de kinderen. Of je kan een bewegwijzerde route volgen tegenover het domein. Ik kan je de blauwe route aanraden van 5,1km. Wil je wandelen op het vlonderpad? Volg dan de oranje route van 9km.

Het Vlonderpad.

Ik ben dol op vlonderpaden. Ze zijn zo leuk en nemen je mee naar een prachtig en nieuw avontuur. Dit vlonderpad lag langs een prachtige vijver. Je ziet er vogels op de wandelpaden zitten. Ideaal om er foto’s te maken. Van hier uit wandel je verder richting een paar vijvers, wandelpaadjes en bossen.

De ene route neemt je mee langs het Albert kanaal en de andere wandeling neemt je mee door een bos. De route langs het Albert kanaal vond ik wel leuk maar er kwam precies geen einde aan. Het is wel even rustgevend maar dit was een heel lang stukje. Je wandelt daar door ook lang het circuit met de heerlijke auto geluidjes. Daar kan ik stiekem ook wel van genieten.

Tot slot wandel je nog door een bos. Je ziet er ook een prachtige vijver. Oh wat heb ik daar genoten van de rust en de natuur. Je zag er de eendjes op zwemmen, je hoorde er kikkers. Dat geeft je toch een heerlijk gevoel als wandelaar. Daarom is deze wandeling ook een aanrader.

Wat vond ik zelf van de wandeling in Heusden Zolder en op Domein Bovy?

Het Domein Bovy ligt vlak bij het circuit van Zolder. Als tiener en jong volwassene kwam ik trouwens redelijk veel op het circuit. Nog een leuk weetje dat je nog niet wist van deze blogger. In het verleden deed ik al eens de blauwe en oranje route. De andere wandelroutes staan trouwens nog op mijn verlanglijstje. De blauwe route is mijn favoriete route tot nu toe. Maar de oranje route met het vlonderpad, de vijvers en de prachtige bossen konden mij wel bekoren. In één van de bossen renden er vrolijk eekhoorntjes uit. Ik was het vergeten te filmen omdat ik zo afgeleid was. Ben jij er trouwens al gaan wandelen?

Praktische info:

Startplaats:Domein Bovy, wandelplannetje. Gps adres: Galgeneinde 22, Heusden-Zolder.
Route:De oranje route. Meer info over de wandeling vind je op de website van Visit Limburg.
Afstand:Wandeling van 9km.
Horeca:Ja op het Domein Bovy.
Rolstoel-toegangkelijk:Deze wandeling is niet geschikt.
Extra info:Honden moeten er aan de leiband.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

4 Reacties

 1. Wij passeerden daar in het voorjaar ook, wij wandelen de GR5, hoofdzakelijk in dagetappes.
  Ook het ‘Natuurgebied Bolderberg’ vonden we de moeite. Met De Kluis van Bolderberg en het zicht op het kasteel Terlaemen. Je krijgt er de indruk dat je in de duinen aan het stappen bent.
  Veel wandelplezier nog!

 2. julien iserbiet Reply

  is een heel mooie route hebben het gedaan in combinatie met bolderberg de kluis waren er voor enkele dagen op hotel

 3. Lindaschrijft ' t op Reply

  Wat een leuke wandel tip, wij gaan binnenkort naar Limburg dus ik ga deze onthouden!

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.