Vorige maandag blogde ik al over mijn ochtend op spoed. Hoe ik er terecht kwam en waarom. Zo kreeg ik ook een hele leuke gips aan. Ik dacht echt dat het hier mee opgelost zou zijn. Niet dus, afgelopen vrijdag belande ik terug op spoed. Want de pijn aan mijn voet werd nog erger. Wat er mis ging, kom je te weten in deze blogpost.

Ik had al een paar dagen last van mijn gips.

Sinds te woensdag had ik al verschrikkelijke pijn aan mijn knie door het gips. Maar ik dacht oh dit gaat wel over. Gewoon wat mijn teentjes bewegen en de tips gebruiken die de spoedarts gaf. Dus probeerde ik wat te slapen. Maar helaas lukte dat ook niet. De hele nacht had ik niks geslapen zoveel pijn. Eerst dacht ik dat dit kwam door dat ik in mijn bed lag. Dat de zetel misschien toch een beter idee was. Ik dacht er verder niet op na.

Op donderdag klaagde ik echt over meer pijn.

Ik klaag echt nooit over mijn pijn. Mensen zien het altijd aan mijn gezicht als ik pijn heb. Er zelf over klagen vind ik niet zo leuk. Ik vertelde aan de thuisverpleging dat ik veel pijn had. Dus ze legde mijn been beter. Maar dat hielp niet zoveel. Mijn moeder probeerde het ook op te lossen maar dat hielp eigenlijk niet. Ik begon echt bijtende steken te krijgen in mijn voet en hiel. Die donderdag sliep ik helaas ook niet zoveel. Toen lag ik terug in de zetel. Dus het lag niet aan mijn bed.

Eergisteren kreeg ik zoveel pijn dat ik uiteindelijk op spoed belande.

De thuisverpleging was tijdens de middag geweest. Voelde aan mijn gips, dat deze toch wel echt druk gaf. Zij raadde mij aan om naar de huisarts te bellen of terug naar spoed te gaan. Dus koos ik voor het laatste. Ik belde mijn moeder op en ze reed mij naar spoed. Want ik kon het echt niet meer uithouden. Zoveel pijn deed het.

Wat was er nu eigenlijk mis?

Op spoed schreef mijn moeder mij in. Er kwam een verpleegster naar ons toe. Ik had echt wel schrik dat het weer zo erg ging zijn als vorig jaar in juli. Toen werd mijn voet helaas blauw/zwart. Dat zal altijd mijn grootste angst blijven. Ze voelde aan het gips en zei “dat mijn gips te veel druk gaf”. Dus besliste de spoedarts om het gips er tijdelijk af te halen. De verpleegster knipte het open. Het gips werd opengetrokken. Dat deed toen zo een deugd. Wat bleek mijn enkel was weer dik. De bijtende steken hielden gelukkig na een tijdje op. Mijn voet/ been zag goed rood.

spoed

Ik kreeg een drukverband.

De spoedarts besliste om onmiddellijk een drukverband aan te leggen. Geen gips meer, voorlopig tot als ik geweest ben naar de voetspecialist en de uitslag krijg van de mr scan. Bij mij geeft het blijkbaar meer pijn en dat zou niet mogen. Ik baalde wel hoor. Ik mag nog steeds niet staan of gaan op mijn voet. Dat lukt trouwens ook niet. Gelukkig heb ik krukken om mij te verplaatsten naar de wc. Het drukverband doet gelukkig niet zo een pijn als het gips. Heb jij dit ook al voor gehad met gips?

Auteur

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

16 Reacties

 1. Wat erg! Heel veel sterkte ermee..
  Zelf heb ik dat met gips ook een keer gehad. Ik was geopereerd en er werd een spalkgips gezet, geen last. Na die week spalkgips kreeg ik een gewoon gips. Dat heb ik geweten hoor. Elke 3/4 dagen kon ik terug omdat het gips dus veel te veel druk gaf en mijn hele voet/been ging knellen. Ik weet precies wat voor pijn je voelt. Want dat doet het echt!!

 2. Ach jeetje Sanne toch. Wat erg dat je door de gips meer pijn kreeg. Gelukkig gelijk naar spoed bent gegaan. Je kreeg dan drukverband omheen. Geeft toch verlichting. Gips is natuurlijk zwaar. Ik heb dit ook meegemaakt. Dan mijn arm. Sterkte!

 3. Oei, daar wil je natuurlijk niet belanden. Klinkt niet fijn. Hoop dat er snel een oplossing voor je komt. Zelf heb ik gelukkig nog nooit in het gips gehoeven en hopelijk zal dat ook nooit gebeuren.

 4. Vanderpoorten Rudy Beantwoorden

  Heb je verhaal gelezen, wat eigenlijk op 6 a 8 weken had moeten in orde geweest zijn is door achteloosheid van een bepaalde dokter nu zo erg geworden. Hoop dat het nu snel beter word en dat je nadien terug lange wandelingen met Diezel kunt maken. 🤗💐🌹

 5. Ai, dat is balen joh. Gips is al geen pretje maar als je dan ook nog zulke steken erbij krijgt. Hopelijk gaat het nu een stuk beter zodat je been verder kan herstellen.

 6. Heel veel sterkte toegewenst. Super vervelend natuurlijk dit. Ik heb het ook meegemaakt. Ik vond drukverband inderdaad beter dan gips. Gips is super irritant.
  Komt goed. Beterschap.

Schrijf een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.