Bütgenbach is het wandelparadijs van de provincie Luik. Je kan maar liefst kiezen uit 22 verschillende wandelingen. Vergeet ook niet het prachtige wandelnetwerk waar je zelf een wandeling kan uitstippelen. Deze wandeling van bijna 10km neemt je mee langs de mooiste plekjes van Bütgenbach.

Wandelen in Bütgenbach.

Bütgenbach

Een tijdje geleden besloten we om te gaan wandelen in Bütgenbach. Je kan er kiezen uit verschillende wandelroutes. Maar ik besloot er zelf eentje uit te stippelen van bijna 10km. De knooppunten en gpx file vind je helemaal onderaan deze blogpost. De wandeling neemt je mee langs het meer en nog andere leuke plekjes.

10 km wandelen langs het meer, bos en Bütgenbach.

Ik koos voor een wandeling deels langs het meer, bos en een paar deelgemeenten van Bütgenbach. Er is niks leuker als even stil zitten aan een meer. Je wordt er zelfs eigenlijk een beetje zen van. Het prachtige bos aan het meer deed mij denken aan een bos in Amerika. Het gaf mij echt een apart adembenemend gevoel. Onderweg kom je ook een paar gedenkplaatsen tegen. Daar word je wel even stil van omdat het er zoveel zijn.

We wandelen vooral in het bos, op holle wegen en andere wandelpaden. Aan het meer is het wel even druk op een zomerse middag. Je kan er namelijk kajakken, suppen en even relaxen op een handdoek.

Het dorpsplein en de prachtige kerk.

We sluiten de dag af met een drankje in een gezellig cafeetje. Ik besloot al snel om nog even een paar foto’s te maken van het dorpje Bütgenbach. Het marktplein ziet er super gezellig uit met de cafeetjes, de terrasjes en de vele bezienswaardigheden zoals bijvoorbeeld de St. Stefanus kerk met de romaanse stijl. Een prachtige kerk met de torentjes en de mooie historische stenen.

Wat vond ik zelf van Bütgenbach?

Bütgenbach

Bütgenbach is de ideale plaats om even een weekendje weg te gaan. Er is voor iedereen wat leuks! Het is een prachtig wandelparadijs. Je kan er heerlijk wandelen langs de mooiste uitzichten, het historische kerkje en natuurlijk ook het meer. Als fietser kom je zeker aan je trekken. Je kan rijden op een vlakke, heuvelachtig parcour. Of kiezen voor een kort ritje. Je hebt er gezellige restaurants. Maar je kan er ook kajakken of suppen. De ideale uitstap voor deze vakantie.

Praktische info:

Startplaats:Seestraße 53, 4750 Bütgenbach. Je vertrekt er op de parking. Ruime parking.
Duur:Geen duur. Een leuke uitstap.
Afstand:Je wandelt bijna 10km. Volg de volgende knooppunten: 45-49-50-55-6-5-18-12-11-54-53-48. Je kan ook de gpx file volgen.
Gpx file:
Download file: Sanlavie_Bütgenbach_2021-07-04_13-01-59.GPX
Horeca:Ja er is genoeg horeca. Je passeert een leuk cafeetje.

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.