Vandaag is het 30 december, misschien wil je nog een laatste wandeling maken van dit jaar. 2020 is nu niet meer zo ver. Dat betekend een nieuw jaar, nieuwe wandelingen en nog meer genieten van de natuur. Door mijn revalidatie heb ik niet zoveel wandelingen gedaan. Maar ik heb mijn 5 favoriete wandelingen uitgekozen waar ik plezier had en genoot van de natuur. Dit zijn mijn 5 favoriete wandelingen van 2019. Deze wandelingen heb ik gedaan voor mijn ongeluk. Momenteel kan ik zulke afstanden/wandelingen nog niet doen door mijn revalidatie van mijn voet. Dit zijn dan ook 5 wandelingen die ik heb gedaan tussen februari 2019 en begin mei 2019. Benieuwd naar mijn 5 favoriete wandelingen lees dan snel verder.

Mijn 5 favoriete wandelingen van 2019.

Ik hoop echt meer te kunnen gaan wandelen in 2020. Misschien volg je al een tijdje mijn blog of vroeger mijn oude blog? Ik ben nooit een opgever geweest. Revalideren is niet zo leuk maar ook die tijd gaat weer uitgekozen.

Op 1 staat natuurlijk de bollenstreek van Lisse in Nederland.

bollenstreek Lisse

De eerste week van april zaten we een weekje in Nederland. We hadden daar een huisje gehuurd van Landal. Het bungalowpark noemde Dunimar. Daar beleefde ik een hele mooie tijd. Diezel vond het er ook heerlijk. Op één dag wandelde we toen zelfs 25km. Ik was toen echt trots op mijzelf en op Diezel. De wandeling van Lisse vind je trouwens hier. De bollenstreek blijft mijn favoriet, ooit wil ik er graag terug gaan wandelen. Ik genoot toen echt van de natuur, de bollenvelden en alles er om heen.

Extra informatie over de bollenstreek van Lisse:

Startplaats & Adres:Adres: Tespellaan 3, 2211 VT Noordwijkerhout, Nederland
Bij het restaurant verderop kan je parkeren. Als je bij Landal Dunimar zit kan je gewoon richting deze baan wandelen. Dan is deze wandeling nog een paar km verder.
Land:
Nederland
Afstand:8,8km is de wandeling.
Knooppunten: 26-68-45-44-43-42-40-34-33-40-41-42-43-44-45-68-26
Extra tip:Draag aangepast schoeisel! Honden moeten aan de leiband.

2. Het Hallerbos en de wilde hyacinten.

Hallerbos

Het Hallerbos was al jaren een droom voor mij. Toen deze droom eind april uit kwam, was ik zo blij als een kind. Het was er wel druk. Maar als je er een zwaardere route volgt, was het er lekker rustig. Ik heb toen echt genoten van de wilde hyacinten. Ik en Diezel hebben er toen 12km gewandeld. Diezel vond het er super mooi, net zoals ik. De prachtige wandeling van het Hallerbos vind je hier.

Extra informatie over het Hallerbos:

Startplaats:Hogebermweg (p1), 1500 te Halle.
Land:
België
Afstand:12km
Route:Blauwe en gele wandelroute.
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

3. Op de derde plaats staat de knooppunten wandeling van Westerlo.

 5 favoriete wandelingen

Deze wandeling deed ik samen met een vriendin in februari. Het was zo een mooie wandeling. We beleefden er zoveel plezier en genoten van de natuur. De hollewegen, de prachtige bomen en ik was al helemaal verkocht. Ik vind bomen één van de mooiste dingen tijdens een wandeling. Er waren toen wel veel bomen omgevallen en dat zorgde weer voor een extra avontuur. Dat vind ik zo leuk aan een wandeling. Je beleeft altijd iets anders. Elke wandeling heeft dan ook weer een ander verhaal. Je kan de prachtige wandeling hier na lezen.

Extra informatie over deze knooppuntenwandeling van Westerlo:

Startplaats:De Merodedreef nr 61, te Westerlo. Parkeren kan je in de Denis Voetsstraat.
Duur:2 uurtjes ongeveer.
Afstand en knooppunten:6,3 km wandelen in een prachtig gebied.
Knooppunten: 20-21-129-8-184-10-183-12-13-11-16-20
Extra tip:Honden aan de leiband.

Op de prachtige 4e plaats staat de knooppunten wandeling in Nieuwrode, Holsbeek.

Holsbeek

Toen had ik afgesproken met een paar mensen om deze wandeling te doen. Ze had toen 2 wandelingen uitgestippeld eentje van 8km en de andere was 14,8km. We wandelde toen op asfalt, holle wegen en andere wandelpaden. Je ziet prachtige stukken natuur, een mooie vijver en een kasteel. Deze wandeling vond ik verrassend heel mooi. Ik heb daar toen echt genoten van de natuur. Zo leerde ik ook nog eens nieuwe mensen kennen. Wil je meer lezen over deze wandeling? Dat kan je hier na lezen.

Extra informatie over de wandeling Nieuwrode, Holsbeek.

Startplaats: Visvijver Blauwemolen, Blauwmolenstraat 16, 3221 Holsbeek.
Afstand en knooppunten:14,8 km wandelen in een prachtig gebied.
146-130-129-601-69-67-166-165-164-163-149
-148-150-143-145-131-147-146
Extra tip:Honden aan de leiband.

5. Als laatste hebben we de wandeling van het bosland in Lommel.

Duits kerkhof

Tijdens deze wandeling zagen we een Duits kerkhof. De prachtige natuur van het bosland. Je wandelt daar vooral op asfalt, holle wegen en zie je mooie kunstwerken. Ik heb er toen ook veel bijgeleerd. Een stukje cultuur tijdens het wandelen vind ik ook wel eens leuk. Je had er zoveel afwisseling van de natuur, weien en de wandelpaden. Ik heb toen echt genoten en heel veel foto’s gemaakt.

Extra informatie over de wandeling van het bosland in Lommel.

Startplaats:Dodenveldstraat 30, 3920 Lommel.
Land:
België
Afstand:20km door een prachtig groen gebied.
Knooppunten:112-113-114-177-178-216-217-218-224-221-223-403-461-462-114-113-111-106-112
Extra tip:Draag aangepast schoeisel!

Mijn 5 favoriete wandelingen zijn stuk voor stuk wandelingen die je echt eens moet doen.

Deze vijf wandelingen heb ik trouwens ook gedaan voor mijn ongeluk en mijn revalidatie. Nu kan ik nog niet zolang wandelen en zoveel km’s wandelen door mijn revalidatie. Momenteel ben ik ook beperkt tot asfalt en verharde wegen. Maar deze 5 wandelingen zijn echt een aanrader. Wat is jouw favoriete wandeling van 2019?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

1 Reactie

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.