Ik schrijf al een tijdje overhet onderwerp meer bewegen. Maar ook ik ben ooit begonnen als beginner om meer te wegen en dus ook te sporten. Want ik was dan ook een bankhanger, geen wandelaar, niet hardlopen alleen maar bankhangen. Ik ben ook van mening dat je altijd kan proberen om meer te bewegen. Je zal misschien eerst een paar foutjes maken net zoals ik. Vandaag vertel ik je mijn 3 fouten die ik maakte als beginner om meer te bewegen. Zo koos ik zelf voor een sport die totaal niet bij mij past. Deed ik geweldige buikspieroefeningen toen ik 25 jaar oud was, die er voor zorgde dat ik moest rusten in het weekend. Misschien wel herkenbaar voor jouw?

Ik beweeg al jaren, soms een beetje te veel maar vroeger was ik echt een ramp.

Het is niet altijd gemakkelijk om hier over te schrijven. Vandaag vertel ik dan ook iets heel persoonlijks over mijzelf. Ik heb heel veel fouten gemaakt als beginnende sporter. Tja ik was ook echt een ramp, wou snel sportief zijn en dit ten kostte van mijn eigen lichaam.

Ja ook ik was een beginner om meer te bewegen. Dit zijn mijn 3 fouten.

1. Ik wou vroeger heel snel een platte buik hebben met buikspieren.

In 2012 werkte ik in een call center. Toen was ik 25 jaar oud en las ik veel te veel roddel boekjes. Die roddel boekjes zorgde er voor dat ik net zoals de vrouwen in de boekjes een hele platte buik wou hebben. Ik had toen aan mijn moeder gevraagd om een fitnessapparaat te kopen voor buikspieren. Zo moest ik dan op mijn rug gaan liggen, mijn armen moest ik dan omhoog duwen. Eigenlijk zo een beetje als gewone buikspieroefeningen maar dan met een fitnessapparaat.

Normaal moet je zo een oefeningen maar een paar keer per dag doen. Ik deed deze oefening op één dag maar liefst 100keer. Nee, het is geen leugen dit is echt gebeurd. De dag erna had ik een verschrikkelijke pijn in mijn buik, gelukkig was het toen weekend. De hele dag deden mijn buikspieren pijn. Je kan het misschien al raden? De dagen erna moest ik heel veel rusten. Het leverde mij trouwens ook geen buikspieren op…

2. Ik ging fitnessen omdat iedereen het deed.

In 2016 besloot ik om te gaan fitnessen omdat iedereen in mijn omgeving het deed. Zo kon een fitness keten mij overtuigen om bij hun een abonnement te nemen. De eerste paar keren vond ik dit geweldig. Maar de laatste paar keren ging ik helemaal niet meer. Ik vond het zelfs een beetje saai en totaal niet bij mij passen. Het was voor mij een enorme fout als beginner om meer te bewegen. De juiste sport kiezen is zeer belangrijk.

3. Ik wou veel te snel fit zijn daardoor ging ik te veel sporten.

Als twintiger was ik geobsedeerd door alle mensen die zo fit waren en dan vooral zoals in de boekjes en op internet. Ik was een onzekere jonge vrouw met weinig zelfvertrouwen. Als ik nu hier terug over nadenk weet ik dat het nooit goed is om je zelf te vergelijken met andere mensen. Tja en helemaal niet met jonge celebs. Zij hebben namelijk een persoonlijke trainer (kost veel geld) en soms meer tijd om te trainen dan wij.

Dus ik wou heel snel fit zijn door te gaan hardlopen, deed een workout bij mijn thuis (doe ik soms nog maar vele minder), ging wandelen met de hond en ging touwtjespringen. Veel te veel sporten die ik combineerden waardoor mijn energie begon op te geraken, plus ik viel nog extreem af. Dat was echt een grote fout ten koste van mijn eigen lichaam. Ik stopte met de meeste sporten en kan er nu ook beter van genieten. Tja, ik heb dan wel geen gespierd lichaam maar een lichaam dat wel genoeg energie heeft om te kunnen sporten.

Ik maakte een paar fouten als beginner om meer te bewegen .

Ja ik geef het toe net zoals iedere beginner maak ik ook fouten. Maar uit al deze fouten heb ik wel iets geleerd. Zo ben ik nu wel tevreden over mijn eigen lichaam en heb meer zelfvertrouwen gekregen. Zo ga ik in het weekend dikwijls wandelen en start ik binnenkort terug met hardlopen.

Welke fout heb jij gemaakt als beginner om meer te bewegen (te sporten)?

Schrijver, Creatieve persoon, wandelaar en geniet graag van het leven.

Write A Comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.